14:00 18.06.2014

У РНБО заявляють про скупчення російської військової техніки і сил на кордоні з Україною

1 хв читати
У РНБО заявляють про скупчення російської військової техніки і сил на кордоні з Україною

Росія продовжує накопичувати контингент військової техніки та особового складу в прикордонних з Україною районах, заявив спікер Інформаційно-аналітичного центру (ІАЦ) Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Володимир Чеповий.

"За даними ІАЦ РНБО, нині в прикордонних з Україною районах висунено чотири батальйонні тактичні групи: дві - від 7-ї та 76-ї повітряних дивізій і дві - від 56-ї штурмової десантної бригади та 19-ї окремої мотострілкової бригади. Не виключено, що кількість військ на російсько-українському кордоні збільшуватиметься і надалі", - заявив В.Чеповий.

Крім того, 17 червня на автомобільній дорозі сполученням Москва-Київ поблизу російського міста Калуга зафіксовано колону військової техніки Збройних сил РФ (БТР та важка гусенична техніка на платформах), яка стояла на узбіччі у напрямку м. Брянська. Протяжність цієї колони становила близько 15 км.

Останнім часом спостерігається також значне нарощування важкої військової бронетехніки, розширення військово-тактичних комплексів і військової інфраструктури на території Криму. Зокрема, на територію півострова через Керченську протоку з боку Росії поромною переправою постачається значна кількість військової техніки, зокрема, танки, бронетранспортери, бойові машини тощо.

За даними В.Чепового, на півострові також спостерігається збільшення присутності чеченських бойовиків (за попередніми даними, бойовики з батальйону "Схід"). Чисельність кожного такого загону становить близько 60 людей. Загони дислокуються в м. Джанкої на території аеродрому військово-транспортної авіації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА