14:50 19.06.2014

"Космотрас" готує на четвер запуск конверсійної РН "Дніпро" із 33 зарубіжними малими супутниками з 17 країн

2 хв читати
"Космотрас" готує на четвер запуск конверсійної РН "Дніпро" із 33 зарубіжними малими супутниками з 17 країн

Міжнародний космічний консорціум (МКК) "Космотрас" завершує підготовку запланованого на четвер запуску конверсійної ракети-носія (РН) "Дніпро" із 33 зарубіжними малими супутниками з 17 країн.

Згідно з повідомленням консорціуму, запуск ракети РС-20 з групою космічних апаратів за програмою "Дніпро" з пускової бази "Ясний" (Оренбурзька область, РФ), призначений на 19 червня на 22:11 за Києвом (20 червня 01: 11 місцевого часу ).

"Основним корисним навантаженням на цьому запуску є космічний апарат "КазЕОСат" (Казахстан)", - наголошується в повідомленні.

"Також беруть участь у запуску КА "Деймос-2" (Іспанія), "ТаблетСат-Аврора" (РФ), "Персеус-М-1 і -2" (РФ, США), "Ходоєші-3 та -4"(Японія), "СаудиСат-4" (Саудівська Аравія) та інші малі КА, а також контейнери "КвадПак" з КА "КубСат". Загалом у цьому запуску заплановано вивести на орбіту 33 космічних апарати для замовників з 17 країн", - уточнюють в консорціумі.

"Наразі проводяться заключні перевірки з підготовки ракети-носія з установленими на ній космічними апаратами до запуску", - повідомляє МКК.

Українсько-російсько-казахстанське ЗАТ "Космотрас" здійснює модернізацію розроблених ДКБ "Південне" (Дніпропетровськ) міжконтинентальних балістичних ракет (МБР) РС-20 (SS-18 "Сатана") в конверсійну ракету "Дніпро". З її допомогою компанія здійснювала запуски малих супутників з космодрому Байконур (Казахстан), а також з позиційного району Ясненської ракетної дивізії російських РВСП (Оренбурзька обл.).

Загалом з 1999 року МКК "Космотрас" здійснено 19 успішних запусків РН "Дніпро". Виведено на орбіту 87 КА, зокрема, Італії, Німеччини, Малайзії, Великобританії, Таїланду, Саудівської Аравії, Єгипту, США, Японії, Франції, ОАЕ, Іспанії, Росії, України, Південної Кореї.

Згідно з експертними оцінками, РН "Дніпро" на сьогоднішній день має провідні позиції на світовому ринку пускових послуг в сегменті запуску малих КА масою до 1000 кг на низьку навколоземну орбіту, а також виступає одним із факторів розвитку та основою подальшого зростання цього сегмента ринку.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА