13:49 26.06.2014

В Україні планують запровадити оплату паркування з мобільного телефону, бюджетні надходження можуть зрости шестикратно - Мінрегіон

2 хв читати
В Україні планують запровадити оплату паркування з мобільного телефону, бюджетні надходження можуть зрости шестикратно - Мінрегіон

В Україні мають намір запровадити систему оплати за послуги паркування транспортних засобів за допомогою мобільного телефону, що допоможе уникнути бюджетних витрат на установку паркоматів та збільшити щорічні надходження до місцевих бюджетів від зборів за паркування в шість разів - до майже 500 млн грн.

Як повідомило Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) у четвер, відповідні зміни до "Правил паркування транспортних засобів", розроблені відомством щодо впровадження такого способу оплати, схвалені Кабінетом Міністрів на засіданні 25 червня.

За попередніми підрахунками, впровадження такого способу оплати надасть можливість щорічно поповнювати майже на 500 млн грн місцевих бюджетів від збору за місця для паркування транспортних засобів, тоді як наразі зазначені надходження становлять 85 млн грн, наголошується в повідомленні.

На думку фахівців Мінрегіону, зазначені кошти можуть бути спрямовані на розвиток дорожньо-транспортної інфраструктури населених пунктів.

При цьому в міністерстві зазначають, що впровадження оплати послуг паркування за допомогою мобільного телефону або інших портативних технічних пристроїв не вимагає залучення бюджетних коштів.

Як зазначають фахівці міністерства, впровадження "мобільного паркування" допоможе вирішити проблему з недостатнім забезпеченням місць паркування транспорту паркоматами і платіжними терміналами через відсутність коштів на ці цілі у комунальних підприємств і в місцевих бюджетах. Важливою перевагою системи "мобільного паркування", на думку експертів, є зручність такого способу оплати послуг паркування для водіїв, оскільки вони зможуть оплачувати лише фактичний час паркування.

У свою чергу, органи місцевого самоврядування отримають можливість більш ефективно управляти процесом організації паркувальних місць, вважають у Мінрегіоні.

"Ще один "плюс" "мобільного паркування" полягає в тому, що доходи сфери паркування в повному обсязі надходитимуть до бюджетів, адже такий вид оплати унеможливлює приховування реального надходження коштів. Іншими словами, доходи від цього бізнесу будуть детенізовані", - зазначають у відомстві.

За даними міністерства, до цього часу в Україні існує потреба у встановленні як мінімум 2,1 тис. паркоматів і терміналів: за середній вартості обладнання близько 30 тис. грн видатки бюджету на ці цілі оцінюються в близько 63 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

УЗ повідомила про навмисний підпал релейної шафи на Одещині

Український Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими готовий до обмінів із РФ у будь-який момент

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА