16:51 27.06.2014

В'їзний турпотік Києва з початку року скоротився на 35-40%, частка туристів з Європи і РФ - на 50% і 30% - КМДА

3 хв читати
В'їзний турпотік Києва з початку року скоротився на 35-40%, частка туристів з Європи і РФ - на 50% і 30% - КМДА

Потік туристів у Києві з початку 2014 року через нестабільну ситуацію в столиці та Україні, скоротився приблизно на 35-40%, при цьому скорочення кількості туристів з Європи і Росії у загальному турпотоці столиці становило приблизно 50% та 30% відповідно.

Такі оперативні дані з посиланням на інформацію постійного моніторингу столичного турринку повідомив керівник відділу організації туристичної діяльності управління туризму київської міської держадміністрації (КМДА) Леонід Матвєєв.

"У цьому році десь 35-40% (скорочення в'їзного турпотоку Києва - ІФ)", - сказав він на прес-конференції в Києві в п'ятницю.

Л.Матвєєв також уточнив, що з початку поточного року у в'їзному турпотоці столиці частка туристів, зокрема з країн Європи, скоротилася практично на 50%, з Росії - на 30%.

У зв'язку з цим влада Києва вважає перспективним співробітництво з Пекіном для збільшення потоку в'їзного туризму до столиці та України за рахунок китайських туристів, додав Л.Матвєєв.

Внаслідок скорочення потоку в'їзного туризму в столиці також значно постраждали готелі в центрі Києва, зокрема, "Дніпро" і "Хрещатик", завантаження яких з початку поточного року впала на 50-60%.

"Були дні, коли у них було заселені по п'ять-сім номерів. Це притому, що у них по вісім поверхів і на кожному в середньому по 20 номерів", - додав Л.Матвєєв.

Водночас він зазначив, що на сьогодні ситуація з в'їзним туризмом в Києві починає поліпшуватися, проте говорити про значні поліпшення з в'їзним туризмом, як у столиці, так і в Україні загалом, можна буде лише після встановлення миру в країні.

При цьому Л.Матвєєв зазначив, що туристична галузь України, яка страждає від недофінансування з боку держави та відсутність держпрограми розвитку в останні роки, через останні події навряд чи отримає необхідне утримання установ охорони здоров'я найближчим часом. Таким чином, розвиток української туристичної галузі зараз можливий лише шляхом співпраці влади з представниками бізнесу на умовах державно-приватного партнерства.

"Ще три-чотири роки тому у середньому перебування туристів в Києві становило 2,5 дня, сьогодні - вже чотири дні", - уточнив Л.Матвєєв.

На сьогодні загалом в Києві налічується близько 3 тис. турппідприємств, 205 засобів розміщення, додав він.

За словами Л.Матвєєва, за підсумками 2013 року загальний туристичний потік Києва, зокрема виїзний, в'їзний та внутрішній, знизився на 1,7% і становив понад 4 млн. осіб. При цьому зниження в'їзного турпотоку становить приблизно 20-25%, тоді як виїзний турпотік зріс на 18%.

Частка в'їзного туризму в загальному потоці столиці в минулому році становила близько 58%, або понад 2,3 млн осіб, із них понад 1,5 млн осіб - іноземні туристи, близько 0,8 млн - українські. Частка туристів, які відвідали Київ, зокрема, з Росії, становив приблизно 30%, з Білорусі - 9%, Німеччини, Великобританії і США - приблизно на 7%. При цьому частка туристів з РФ у турпотоці в Україні загалом у минулому році становила близько 60%.

Обсяг столичного ринку туристичних послуг, зокрема виїзний, в'їзний та внутрішній туризм, у 2013 році в грошовому вираженні загалом становив близько 12 млрд грн, відрахування до галузі міського бюджету - 460 млн грн.

Частка туристичної галузі Києва в загальному обсязі валового внутрішнього продукту (ВВП) України за підсумками 2013 року становила 1,49%, частка у ВВП країни української туристичної галузі загалом - 0,49%, , сказав Л.Матвєєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

На Харківщині знищено ворожий розвідувальний БПЛА - ОК "Схід"

В акваторії Чорного й Азовського морів нині перебувають 5 багатоцільових російських винищувачів - літаків Су-34 і Су-35

Унаслідок обстрілів у Нікопольському районі поранено місцевого жителя - Дніпропетровська ОВА

Унаслідок ракетної атаки в Кропивницькому районі поранено чоловіка, пошкоджено об'єкти інфраструктури - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА