12:24 09.07.2014

Жителі Донбасу в Дніпропетровській області створили батальйон "Шахтарськ"

2 хв читати

У Дніпропетровську в середу склав присягу на вірність українському народу батальйон патрульної служби особливого призначення ГУ МВС "Шахтарськ", повідомляє прес-служба Дніпропетровської облдержадміністрації.

Батальйон на 95% складається з жителів Донецької та Луганської області. Підрозділ нараховує 156 солдатів, 5 з них - жінки.

Уже за кілька днів вони вирушать до зони проведення АТО.

"Присяга - дійсно дуже хвилююча подія, адже на Дніпропетровщині сформовано батальйон із жителів Донецької та Луганської області - патріотів, які хочуть визволяти рідну землю", - сказав заступник голови облдержадміністрації Борис Філатов.

Перед тим, як стати солдатами нового батальйону, всі претенденти пройшли кадрову комісію МВС та медичне обстеження, потім уже в складі батальйону пройшли спеціальну підготовку, зазначають у прес-службі.

"Ці хлопці захищатимуть нашу країну, її цілісність та єдність. Їхнє завдання - не перемагати людей Донбасу, їхнє завдання - принести мир на Донбас, щоб звідти пішли люди зі зброєю, які тероризують, грабують і знищують народ", - сказав під час присяги радник міністра внутрішніх справ Антон Грищенко.

За його словами, батальйон не братиме участі в штурмах, його солдати забезпечуватимуть громадський порядок після зачистки міст, контролюватимуть блокпости, обіг зброї та боєприпасів.

Керівник батальйону Руслан Онищенко, який провадив бізнес у Торезі та Сніжному, але залишив рідний дім через збройний конфлікт, подякував керівництву області за можливість "сформувати батальйон із професійним підходом".

"Ми вдячні за те, що нам дали змогу піти та захистити свою землю - наші будинки, вулиці, ті місця, де гуляли наші діти", - зазначив командир батальйону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Херсонщині четверо постраждалих після ворожих обстрілів - ОВА

Кількість загиблих у Малоданилівській громаді зросла до п'яти осіб

Найближчими днями в Україні тепло, вдень до 21-26°

Генштаб ЗСУ: на Харківському напрямку противник активних дій не проводив

Генштаб ЗСУ: За добу відбулося 110 бойових зіткнень, втрати ворога сягнули близько 1210 осіб, знищено морський тральщик "Ковровець"

Обмеження електроенергії 19 травня поки що не плануються - Міненерго

У Черкаській області вночі збито два ударні безпілотники, без постраждалих і руйнувань - ОВА

Окупанти обстріляли село на Харківщині, двоє мирних жителів загинули, п'ятеро поранені

Армія РФ прагне захопити Вовчанськ для створення плацдарму з підготовки другого етапу наступу в Харківській області - ISW

Сили ППО за ніч знищили 24 дрони-камікадзе в південних регіонах, 20 із них - в Одеській області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА