15:16 14.07.2014

Коломойський вважає за необхідне націоналізувати низку активів Ахметова та Фірташа

1 хв читати
Коломойський вважає за необхідне націоналізувати низку активів Ахметова та Фірташа

Голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігор Коломойський вважає за необхідне націоналізувати майно, приватизоване з порушенням законодавства у 2011-2014 рр.

"Необхідна націоналізація незаконно приватизованого майна. Не можна, а необхідно повернути в держвласність: "Укртелеком", "Західенерго", "Дніпроенерго", "Дніпрообленерго" (належать групі "ДТЕК" Ріната Ахметова), облгази, 49% ЗТМК (контролює GroupDF Дмитра Фірташа), "Сумихімпром", - зазначив він в ефірі "5 каналу".

І.Коломойський додав, що під час приватизації зазначених активів умови писали "під одного покупця".

Крім того, зазначив він, у деяких активах є частка "сім'ї" збіглого Віктора Януковича.

"Якщо ми з’ясуємо, кому нині належать ці підприємства, - якісь підприємства належать "ДТЕК", якісь - Ostchem, або GroupDF, а хто за ними стоїть і яка в кого частка, ми не знаємо. Я, наприклад, точно знаю, що в "Черкаському Азоті", "Сєверодонецькому Азоті" (ПАТ "Азот", ПрАТ "Сєверодонецькеоб'єднанняАзот" – ІФ), у горлівському "Стиролі" є щонайменше 25% (частки - ІФ) сім'ї Януковича. А ми ж розуміємо, що якщо не сам Янукович, то його близьке оточення, сім'я, пов'язані із сепаратизмом і тероризмом", - резюмував голова Дніпропетровської ОДА.

Як повідомлялося, І.Коломойський також запропонував фінансово покарати спонсорів сепаратизму й тероризму: конфіскувати їхні активи у спеціальне ВАТ, акціонерами якого стануть учасники АТО й родичі загиблих.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА