12:36 20.07.2014

Порошенко закликає ООН визнати так звані "ДНР" і "ЛНР" терористичним організаціями

2 хв читати

Президент України Порошенко провів телефонну розмову з Генеральним Секретарем ООН Пан Гі Муном, повідомляє прес-служба президента України.

"Під час розмови Пан Гі Мун назвав катастрофу літака "Малайзійських авіаліній" шокуючою і неприпустимою. Він наголосив, що необхідно встановити всі обставини цієї трагедії, і підтримав дії української сторони для проведення відкритого незалежного міжнародного розслідування. Він закликав Петра Порошенка скористатися всіма можливими міжнародними інструментами, зокрема ООН, для проведення належної експертизи", - йдеться в повідомленні.

П.Порошенко запевнив генсека ООН в повній відкритості до міжнародного розслідування.

"Президент України закликав ООН засудити дії терористів і визнати так звані "ДНР" і "ЛНР" терористичними організаціями. Він також поінформував, що терористи надалі продовжують обстріли і напади на українські військові підрозділи, а також перешкоджають доступу експертів до місця катастрофи", - наголошується в повідомленні.

Генеральний Секретар ООН зазначив, що президент України має повне право захищати свою територію і захищати своїх громадян.

П.Порошенко також повідомив генеральному секретарю про можливе вимушене дострокове повернення українських вертольотів, задіяних в операціях ООН з підтримання миру.

"Водночас президент України зазначив, що підтримка міжнародного співтовариства разом із ООН дадуть можливість врегулювати ситуацію іншими засобами", - додали в прес-службі.

"Співрозмовники домовилися про тісну координацію подальших дій. Зокрема Пан Гі Мун повідомив, що з цією метою він делегує свого заступника Джеффрі Фельтмана здійснити візит до України 28-29 липня", - наголосили в прес-службі президента України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА