14:39 21.07.2014

Аварію малазійського лайнера розслідуватимуть у Нідерландах - Порошенко

2 хв читати
Аварію малазійського лайнера розслідуватимуть у Нідерландах - Порошенко

Розслідування обставин аварії малазійського авіалайнера в Донецькій області провадитимуть на території Нідерландів, повідомив президент України Петро Порошенко.

"Учора після розмови з прем'єром Нідерландів я дав доручення керівникові слідчої комісії, віце-прем'єру Володимиру Гройсману, міністру закордонних справ Павлу Клімкіну забезпечити негайне повернення тіл додому та провадження слідчих дій комісією під керівництвом ІСАО на території Нідерландів", - заявив президент після відвідування посольства Нідерландів в Україні в понеділок.

"Ми отримали запевнення, що діям цієї слідчої комісії Нідерланди максимально сприятимуть ", - додав він.

П.Порошенко також констатував, що "ця жахлива трагедія об'єднала наші країни - Україну й Нідерланди".

"Ми ніколи не бачили таку кількість квітів на Контрактовій площі, як сьогодні біля голландського посольства. Попри те, що Україна нині сама проходить жахливе випробування, попри те, що Україна сама зазнає численних втрат, я вважаю, що це море квітів є символом гідності наших народів - такої самої гідності, яку було продемонстровано під час Майдану", - зазначив глава держави.

Президент наголосив, що Україна й Нідерланди "домовилися чітко координувати дії не лише щодо повернення тіл загиблих додому, не лише у розслідуванні причин катастрофи, а й дуже жорстко координувати дії, щоб виконавців, організаторів і замовників цього жахливого злочину притягли до відповідальності й щоб їх було покарано".

Як повідомлялося, 17 липня в околицях села Грабового Шахтарського району Донецької області зазнав аварії "Боїнг 777" Malaysian Airlines, що летів рейсом MH17 з Амстердама до Куала-Лумпура. На борту перебувало 283 пасажири і 15 членів екіпажу. Всі вони загинули. Згідно з даними авіаперевізника, серед жертв було 192 підданих Нідерландів, один із них також був громадянином США. У списку також зазначені 44 громадяни Малайзії, серед яких 15 членів екіпажу, 27 громадян Австралії, 12 - Індонезії. Ще 10 жертв трагедії - піддані Великої Британії, в одного з них було друге громадянство - ПАР. Серед загиблих - четверо німців і стільки ж бельгійців, троє філіппінців, один громадянин Канади й один - Нової Зеландії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА