19:30 22.07.2014

Росія перейшла від постачання зброї бойовикам до обстрілу українських підрозділів біля кордону - Гелетей

2 хв читати

Міністр оборони України Валерій Гелетей заявляє, що наступ Збройних сил на членів незаконних збройних формувань на Донбасі міг би бути успішнішим, якби не підтримка бойовиків Росією.

Як повідомляє прес-служба відомства, В.Гелетей розповів, що останнім часом Росія перейшла від постачання зброї бойовикам до обстрілу українських підрозділів, що дислокується біля кордону.

"Нині в цьому ні у кого не має бути сумнівів, адже ми маємо беззаперечні свідчення. Це, зокрема, космічні знімки, на яких чітко видно позиції "Градів", місця розміщення бойових обслуг, плями спаленої землі від бойового застосування озброєння на російській території. Росія підтримує терористів і таким чином сама стає напівтерористичною державою", - заявив міністр.

Водночас В.Гелетей повідомив, що бойовики відбирають у місцевого населення автомобілі і скупчуються біля кордону, щоб мати можливість утекти до Росії.

"Агонія бандформувань "ЛНР" і "ДНР" - у розпалі. Про це свідчить і те, що вони не зупиняються у своїх діях ні перед чим. Сьогодні вночі до одного з блокпостів під'їхав автомобіль, начинений вибухівкою. І смертник здійснив його підрив. У підсумку загинули три українські військовослужбовці. Це - нелюдські засоби, війна без правил, а тому ми вже опрацювали нові методи боротьби щодо знешкодження терористичних банд та окремих бойовиків", - наголосив глава Міноборони.

Він також розповів, що в той час, коли на півдні Донбасу українські підрозділи тримають оборону, на півночі триває наступ і кільце навколо сепаратистів звужується. Звільнено Рубіжне, Дзержинськ, черга за Лисичанськом та Сєверодонецьком.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА