15:09 24.07.2014

Бойовики у Слов'янську готували серію терактів у школах до 1 вересня - РНБО

2 хв читати
Бойовики у Слов'янську готували серію терактів у школах до 1 вересня - РНБО

Служба безпеки України запобігла серії терактів у навчальних закладах Слов'янська (Донецька обл.), які могли бути здійснені з початком навчального року 1-2 вересня, повідомив спікер Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Андрій Лисенко.

"Днями Служба безпеки України запобігла серії терористичних актів, унаслідок яких могли постраждати сотні дітей Слов'янська", - заявив А.Лисенко на брифінгу в Києві в четвер.

За його словами, безпосередньо в початкових класах школи № 4 м. Слов'янська в районі смт Черевковки терористи обладнали лабораторію для виготовлення саморобних вибухових пристроїв. У приміщенні знайдено багато обрізків дротів, вимикачів, детонаторів, порох і посудини з вибуховою речовиною.

"Тільки в цьому приміщенні було знайдено чотири закладених вибухових пристрої і 0,5 кг пластида, які пристосовані для дистанційного підривання. Такими вибуховими пристроями були заміновані й інші навчальні заклади Слов'янська", - розповів він.

За словами А.Лисенка, також на території школи російські найманці влаштували опорний пункт і вогневі точки, викопали бліндаж.

Крім того, розповів він, у сусідній школі № 16 бойовики розмістили установку "Град". А у Слов'янському авіаційному коледжі було знайдено прихований склад із 22 ящиками боєприпасів калібром 30 мм.

''Наразі триває розслідування. Опрацьовують версію, що 1-2 вересня, коли діти прийдуть до школи, найманці планували здійснити теракт'', - зазначив А.Лисенко.

За його словами, ці жахливі факти підтверджують, що ''так звані ДНР і ЛНР є терористичними організаціями, які становлять пряму загрозу життю мирних жителів Донбасу''.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА