10:02 26.07.2014

Україна і Австралія підписали угоду про направлення фахівців до місця падіння "Боїнга-777", Порошенко вніс його на ратифікацію до ВР

2 хв читати
Україна і Австралія підписали угоду про направлення фахівців до місця падіння "Боїнга-777", Порошенко вніс його на ратифікацію до ВР

Україна і Австралія підписали угоду про направлення австралійського персоналу до Україну у зв'язку з падінням літака "Malaysia Airlines" рейсу MH17, президент України Петро Порошенко пропонує українському парламенту ратифікувати документ.

Відповідний проект закону (№0087) про ратифікацію угоди оприлюднено на сайті Верховної Ради в п'ятницю.

Як повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України, глава українського зовнішньополітичного відомства Павло Клімкін і глава МЗС Австралії Джулія Бішоп підписали угоду про направлення австралійського персоналу до України у зв'язку з падінням літака "Malaysia Airlines" у п'ятницю, 25 липня 2014 року.

"Ця угода сприятиме залученню австралійської сторони, поряд із відповідною діяльністю нідерландської та української сторін, до розслідування причин авіаційної події, охорони місця катастрофи і для забезпечення повернення тіл загиблих", - пояснюють в українському МЗС.

При цьому у відомстві уточнили, що австралійський персонал не є підрозділом збройних сил Австралії, а його основною функцією є забезпечення охорони місця авіакатастрофи. "Австралійський персонал міститиме не більше 250 озброєних людей... Австралійському персоналу дозволяється мати і носити зброю, а також застосовувати силу у необхідних межах для досягнення мети діяльності (за розслідування - ІФ), зокрема застосування сили на ураження для самооборони", - йдеться в тексті угоди.

Австралійський персонал матиме свободу пересування до місць, пов'язаних із проведенням розслідування авіакатастрофи. Водночас він проситиме згоди України для переміщення у місцевості, не пов'язані з розслідуванням авіакатастрофи, а переміщення через зони бойових дій координуватиме з українськими органами влади. При цьому австралійський персонал координуватиме свою діяльність зі спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ.

Крім того, учасники місії з розслідування авіакатастрофи матимуть безперешкодний в'їзд до України та пересуванням її територію на підставі паспортів без оформлення віз.

Витрати із розміщення місії в Україні бере на себе Австралія.

"Розміщення австралійського персоналу триватиме стільки, скільки необхідно для завершення діяльності, якщо учасники не визначать іншого", - зазначено в тексті угоди.

Угода набуває чинності з дати отримання Австралією дипломатичної ноти про виконання Україною внутрішньодержавних процедур, необхідних для вступу документа в силу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА