20:20 28.07.2014

Авдіївський КХЗ унаслідок військових дій повністю знеструмлений - "Метінвест"

2 хв читати
Авдіївський КХЗ унаслідок військових дій повністю знеструмлений - "Метінвест"

ПАТ "Авдіївський коксохімічний завод" (АКХЗ, Донецька обл.), що входить до групи "Метінвест", унаслідок пошкодження в результаті воєнних дій єдиної високовольтної лінії електропередачі, що функціонувала до теперішнього час,у повністю знеструмлений.

"Завод повністю знеструмлений", - підтвердили агентству "Інтерфакс-Україна" інформацію в прес-службі групи "Метінвест".

Не уточнивши подробиць, співрозмовник сказав, що пізніше буде оприлюднено відповідний прес-реліз.

У свою чергу, на сайті інтернет-спільноти "Мирний Донбас" також повідомляється, що АКХЗ через бої залишився без електропостачання.

"Пошкоджено останню лінію електропередачі, яка живила Авдіївський коксохімічний завод. Бої тривають", - йдеться в повідомленні.

Раніше прес-служба групи "ДТЕК" зазначала, що Авдіївський КХЗ балансує на межі екологічної та техногенної катастрофи, оскільки його енергопостачання здійснюється тільки одним з чотирьох необхідних вводів.

У разі повного зупинення коксового виробництва на АКХЗ може статися залповий скид неочищених промислових вод підприємства із вмістом шкідливих і отруйних речовин (аміаку, фенолів, роданідів, смоли тощо), які в сотні разів перевищують норми гранично допустимих скидів.

Як повідомлялося, енергетики ДТЕК у понеділок очікували "зеленого коридору", щоб знову відновити пошкоджену внасліок бойових дій лінію електроживлення.

Небезпечна ситуація для АКХЗ склалася через пошкодження трьох високовольтних ліній 110 кВ 21-22 липня, коли розпочалися активні бойові дії в районі Авдіївки. АКХЗ працював на одному з чотирьох необхідних вводів із енергопостачання три дні - з 22 до 25 липня. Два дні енергетики витратили на відновлення другої резервної лінії, однак 26 липня її знову було пошкоджено.

Авдіївський КХЗ - найбільше в Європі коксохімічне підприємство. АКХЗ входить до групи "Метінвест", основними акціонерами якої є ЗАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк) (71,24%) і група компаній "Смарт-холдинг" (23,76%).

ДТЕК створено у 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова. Корпорації делеговано функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА