17:14 04.08.2014

Встановлено 14 правоохоронців, які перевищили повноваження під час інциденту на концерті Ані Лорак в Одесі, відкрито справу - радник глави МВС

2 хв читати
Встановлено 14 правоохоронців, які перевищили повноваження під час інциденту на концерті Ані Лорак в Одесі, відкрито справу - радник глави МВС

Одеська обласна прокуратура відкрила кримінальне провадження через перевищення повноважень співробітниками міліції в неділю під час інциденту на концерті співачки Ані Лорак в Одесі, повідомив радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

"Працівники одеської міліції перевищили необхідні заходи застосування сили, коли відбивали атаку протестувальників. Наразі порушено кримінальну справу в Одеській обласній прокуратурі", - заявив А.Геращенко на брифінгу в Києві в понеділок.

У коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" він уточнив, що кримінальне провадження відкрито за статтею про перевищення службових повноважень працівниками правоохоронних органів.

Також А.Геращенко нагадав, що міліція розслідує кримінальне провадження у зв'язку з подіями в Одесі за фактом хуліганства та проводить своє службове розслідування щодо дій правоохоронців.

"Усіх працівників міліції, які надмірно використали силу, з порушенням законодавства, а саме били протестувальників, які лежали, били гумовими палицями по головах, буде звільнено з органів міліції та притягнуто до відповідальності, яку визначать прокуратура і суд", - наголосив радник глави МВС.

Також А.Геращенко повідомив, що через побиття правоохоронців до МВС звернулися четверо громадян. Також було побито одного з міліціонерів.

Радник глави МВС нагадав, що співробітники міліції мають право застосовувати силу, але не повинні перевищувати своїх повноважень, як це було в даному випадку. Нині, за його словами, міліція збирає відеозаписи - як оперативне відео, так і відео учасників події.

"На сьогодні ми налічили 14 співробітників міліції, які перевищили заходи, необхідні для заспокоєння цієї ситуації", - заявив А.Геращенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА