17:44 04.08.2014

Воєнний збір накладатимуть на зарплату й виграші в лотерею – голова ДФС

2 хв читати
Воєнний збір накладатимуть на зарплату й виграші в лотерею – голова ДФС

Воєнний збір накладатимуть на зарплату й інші платежі, які входять до фонду оплати праці, а також на виграші в лотерею, повідомив голова Державної фіскальної служби (ДФС) Ігор Білоус на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

"Ці 1,5% утримують із доходів фізичних осіб у формі зарплати й інших доходів, які входять до фонду оплати праці найнятих робітників, а також із поточних або компенсаційних виплат, які нараховують у зв'язку з трудовими відносинами або цивільно-правовими договорами. Збір також стягуватимуть із виграшів у державну лотерею, це те, що є джерелом доходів", - заявив він.

При цьому І.Білоус пояснив, що "воєнний збір платитиме найнятий робітник, 1,5% утримуватимуть із зарплати".

"Воєнний збір не стосується категорій населення, які не отримують доходів, що входять до фонду оплати праці, зокрема, пенсіонерів", - зазначив І.Білоус.

Він також наголосив, що ДФС спільно з Мінекономрозвитку й Мінфіном вивчають можливість "перегляду підходу до порядку нарахування єдиного соціального внеску з метою зниження навантаження на фонд оплати праці для працедавців, що стане економічним стимулом для виведення зарплат із тіні".

"Високе податкове навантаження загнало зарплати в тінь, і 70-80% бізнесу виплачує або доплачує зарплату в конвертах, що становить астрономічні суми готівки", - наголосив він.

Як повідомлялося, ухвалені минулого четверга українським парламентом закони про внесення змін до Податкового кодексу й держбюджету на 2014 рік, необхідні для отримання Україною чергового транша кредитів stand-by МВФ і Світового банку, набули чинності 3 серпня. Цими законами, зокрема, до кінця року введено 1,5%-й "воєнний" збір на зарплату, суттєво збільшено рентні ставки на видобуток вуглеводнів і руд, підвищено акцизи на сигарети без фільтру, скасовано пільги на оподаткування прибутку від операцій із цінними паперами та в готельному бізнесі.

Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів про пасивні доходи" передбачає, зокрема, з що з 1 серпня вводиться 15%-не оподаткування процентних доходів за депозитами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА