11:24 06.08.2014

Сепаратисти руйнують танками станції Донецької залізниці - "Укрзалізниця"

2 хв читати
Сепаратисти руйнують танками станції Донецької залізниці - "Укрзалізниця"

Сепаратисти на сході України продовжують знищувати інфраструктуру Донецької залізниці - напередодні, намагаючись зруйнувати непарну колію горловини станції Булавін, терористи кілька разів навмисно проїхали по ній танком, повідомила прес-служба "Укрзалізниці".

За її даними, протягом останніх двох тижнів пошкоджені колії та стрілочні переведення станцій Доломіт, Електрична, ім. Кашпарова, Микитівка, Торез, Луганськ, Донецьк і Горлівка.

"Робота основних вантажних залізничних вузлів Дебальцеве та Микитівка - практично паралізована, а на станції Дебальцеве тривають роботи з розмінування. На станції Микитівка підірвані хрестовина і стрілочний перевід, на станції Торез - три шляхи завдовжки 1,5 м", - йдеться в прес-релізі "Укрзалізниці".

На ст. Дебальцеве-Пасажирське обсяги пошкоджень уточнюються, а детальне обстеження наразі неможливе. На ст. Донецьк та ім. Кашпарова зруйновані колійні решітки, на ст. Луганськ - шість залізобетонних шпал і колій перевідної кривої, на ст. Горлівка та Кондрашевська-Нова - стрілочні переведення, а на ст. Ізварине - пристрої теплового контролю рухомого складу.

Крім того, на станціях Красний Лиман, Оленівка, Насветевич, Микитівка, Галута, Бірюкове, Довжанська, Булавине, Дебальцеве-сортувальна, Слов'янськ, Слов'янськ-курорт, Донецьк, Донецьк-Північний, Кожушко, Шпичкіне, Частково пошкоджені контактна мережа та електрообладнання, на багатьох із них відсутнє електропостачання.

Крім цього, постраждали залізничні пасажирські вокзали станцій Слов'янськ, Красний Лиман, Рубіжне, Переїзна - повний перелік вокзалів, станцій та обсяг пошкоджень до завершення бойових дій визначити неможливо.

Раніше повідомлялося, що у зв'язку з руйнуванням об'єктів інфраструктури відсутній рух на основних напрямках Донецької залізниці, де розташовані головні підприємства з великими обсягами переробки вантажів та їх перевезень. Вони також відрізані від поставок коксу і вугілля з північних регіонів Донбасу. Все це в комплексі загрожує значним падінням ВВП держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу внаслідок обстрілів загинули троє мирних жителів

Силами ППО за добу знищено п'ять розвідувальних БПЛА в південних областях України

Українська авіація за добу завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

На фронті за добу було 155 бойових зіткнень, на харківському напрямку ворог здійснив 12 атак

Війська РФ за добу завдали по Україні 13 ракетних і 118 авіаційних ударів

За добу на Донеччині через російські обстріли поранено двох жителів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення, серед них дитина

Сили оборони за добу ліквідували 1260 окупантів

Припинення вогню в Газі можливе хоч завтра, якщо ХАМАС звільнить заручників

Президент Європейської ради: Накази про евакуацію в "небезпечні зони" для цивільного населення Рафаха неприйнятні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА