18:01 06.08.2014

Міжнародні експерти за минулі три дні не знайшли останків загиблих пасажирів на місці аварії малайзійського "Боїнга" – голова місії

2 хв читати
Міжнародні експерти за минулі три дні не знайшли останків загиблих пасажирів на місці аварії малайзійського "Боїнга" – голова місії

Місія міжнародних експертів, які працюють на місці катастрофи малайзійського "Боїнга" в Донецькій області, триватиме доти, доки не буде знайдено всі останки жертв трагедії та їхні речі, повідомив керівник місії Пітер-Яап Алберсберг.

"Попри те, що на місці працює багато людей, щоб зібрати тіла й останки загиблих та їхні особисті речі, потрібен певний час. Місію ще й досі не завершено", - заявив він на брифінгу в Кризовому медіацентрі в Києві в середу.

П.-Я.Алберсберг також повідомив, що експерти за останні три дні не знаходили останків загиблих на місці авіакатастрофи. "За останні кілька днів експерти місії визначили, які частини місця катастрофи ще не було оглянуто. Це частково може пояснити, чому наша команда не знайшла людських останків за останні три дні", - наголосив керівник місії.

За його словами, експерти працюють уже 6 днів поспіль, їх до 100 осіб, їх супроводжують представники ОБСЄ.

П.-Я.Алберсберг також звернувся до місцевих жителів із проханням приносити знайдені ними речі загиблих пасажирів літака, наголосивши, що "здається, місцеві жителі знаходили тіла, а також особисті речі загиблих".

"Сьогодні ми знову звернулися по допомогу до місцевих жителів. Разом ми поширювали листівки із закликами до людей повернути всі зібрані особисті речі загиблих на дитячий майданчик у с. Розсипне (Шахтарський район, Донецька область). Таким чином, ми збираємо речі загиблих і передаємо їх сім'ям. Ми високо цінуємо будь-яку допомогу від місцевого населення", - зазначив голова місії.

Він висловив вдячність місцевій владі за сприяння місії. "Місію ще не завершено, наша місія не може просуватися й виконувати своє важливе завдання без допомоги влади. Ми дуже вдячні українській владі за допомогу", - зауважив керівник місії.

"У Соледарі місцеві жителі допомагають нам організувати роботу волонтерів, готують їжу. Вони полегшили нашу складну роботу в полі, й ми вдячні їм за допомогу", - розповів він.

Як повідомлялося, в понеділок під час пошукових робіт на місці аварії авіалайнера вдалося знайти особисті речі загиблих пасажирів, зокрема паспорт і фотоальбоми.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА