11:12 08.08.2014

Український кінорежисер Сенцов залишиться під вартою - рішення Мосміськсуду

2 хв читати
Український кінорежисер Сенцов залишиться під вартою - рішення Мосміськсуду

Мосміськсуд у п'ятницю визнав законним продовження до 11 жовтня арешту українського режисера Олега Сенцова, затриманого в Криму й обвинуваченого в підготовці терактів.

Як передав кореспондент "Інтерфаксу", апеляційну скаргу захисту О.Сенцова, який просив скасувати рішення про продовження арешту, було відхилено.

"Арешт Сенцова Київським судом Сімферополя був незаконним, його оголосив нелегітимний суддя за участю нелегітимного прокурора й адвоката. Лефортовський суд Москви, у свою чергу, незаконно продовжив арешт", - заявив адвокат під час засідання Мосміськсуду.

Прокурор зі свого боку просила відхилити скаргу.

Раніше Лефортовський суд задовольнив клопотання слідства щодо продовження О.Сенцову запобіжного заходу у вигляді взяття під варту на три місяці.

Як повідомлялося, 11 травня співробітники російських правоохоронних органів затримали О.Сенцова в Криму. 19 травня з'явилася інформація про те, що його переведено до московського СІЗО.

У Федеральній службі безпеки Росії 30 травня повідомили про затримання на території Криму членів диверсійно-терористичної групи "Правого сектора" – Олега Сенцова, Геннадія Афанасьєва, Олексія Чирнія, Олександра Кольченка, яких підозрюють у підготовці диверсійно-терористичних актів у низці міст півострова.

За інформацією спецслужби, затримані готувалися "у складі терористичної організації до здійснення вибухів у ніч на 9 травня 2014 року саморобних вибухових пристроїв біля меморіалу "Вічного вогню" і пам'ятника Леніну в Сімферополі, а також підпалів офісів громадської організації "Русская община Крыма" та представництва партії "Единая Россия" в Сімферополі 14 і 18 квітня 2014 року".

МЗС України 3 червня вручило російському посольству в Києві ноту з вимогою організувати зустріч із О.Сенцовим.

Європейська кіноакадемія звернулася до президента РФ Володимира Путіна 11 червня із закликом з’ясувати ситуацію із затриманням кінорежисера. Підписи під зверненням поставили близько 20 діячів культури і мистецтва, серед яких Августин і Педро Альмодовари, Анджей Вайда, Вім Вендерс, Кшиштоф Зануссі, Даніель Ольбрихський.

Кінорежисер Микита Михалков на церемонії закриття 36-го Міжнародного московського кінофестивалю 28 червня приєднався до звернення голови Спілки кінематографістів України Сергія Тримбача, в якому той попросив В.Путіна звільнити О.Сенцова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА