16:28 13.08.2014

Викрадені бойовиками луганські діти-сироти повернулися з РФ до України - омбудсмен

2 хв читати
Викрадені бойовиками луганські діти-сироти повернулися з РФ до України - омбудсмен

Викрадені представниками незаконних збройних формувань у Луганську восьмеро дітей-інвалідів віком від восьми місяців до двох років вже перетнули українсько-російський кордон і наразі їх везуть до медичного закладу для відпочинку та медичного обстеження на безпечній території в Україні, повідомляється на сайті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини (омбудсмена) Валерії Лутковської.

"Сьогодні, 13 серпня 2014 року, В.Лутковська разом із головним лікарем дитячого будинку прибули до м.Донецьк (Ростовська область) для повернення дітей на Батьківщину. Об 11 годині за українським часом дітей передали представникам української сторони - В.Лутковській та головному лікарю дитячого будинку. Станом на 14:00 діти у супроводі Уповноваженого з прав людини вже перетнули кордон України і їдуть до відповідного медичного закладу", - йдеться в повідомленні.

Для транспортування дітей українська сторона надала нові карети швидкої допомоги, обладнані та забезпечені всім необхідним для перевезення хворих малюків.

На сайті омбудсмена зазначається, що повідомлення про викрадення вісьмох вихованців Луганського дитячого будинку, що перебували на стаціонарному лікуванні в одній з лікарень Луганська, надійшло В.Лутковській 8 серпня. "Малюки без жодного медичного супроводу та документів були примусово незаконно переміщені озброєними терористами через пункт перетину державного кордону Ізварине Луганської області на територію РФ", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим В. Лутковська звернулася до свого російського колеги Елли Памфілової з вимогою невідкладно вжити всіх заходів для безпечного повернення українських дітей і сприяння у наданні їм необхідної допомоги.

"На рівні двох омбудсменів було досягнуто домовленостей про повернення дітей до України найближчим часом. За результатами проведеної роботи діти були передані під опіку Генконсульства України та розміщені у лікарні м. Донецька Ростовської області для надання необхідної медичної допомоги, оскільки шестеро дітей - це діти з інвалідністю, для яких необхідно створити умови для нормалізації їхнього самопочуття", - повідомляється на сайті омбудсмена.

Раніше повідомлялося, що члени незаконних збройних формувань 8 серпня викрали з Будинку дитини в Луганську сімох українських дітей-інвалідів віком від двох років, хворих на церебральний параліч, та незаконно переправили їх на територію РФ. В одного з малюків погіршився стан здоров'я.

У МЗС України зазначили, що "незаконне переміщення дітей через державний кордон кваліфікується як міжнародне викрадення дітей".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранено мирну жительку - поліція

Генштаб ЗСУ: Найвища інтенсивність атак ворога - на Покровському напрямку, ситуація напружена, але контрольована

Зеленський розраховує на прискорення поставок військової допомоги Україні в межах виділеного США пакета підтримки в $61 млрд

У Кропивницькому районі обійшлося без НП після вибухів, що пролунали, - попередні дані

Унаслідок влучання авіабомб на дитячий садок у Мирнограді постраждало п'ятеро людей - поліція

У КРОПИВНИЦЬКОМУ ЧУТИ ВИБУХИ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У Харківській області триває ліквідація 9 лісових пожеж на площі понад 3,7 тис. га - ДСНС

Зеленський прибув до Сінгапуру для участі в конференції "Діалог Шангрі-Ла"

У ХАРКОВІ ПРОГРИМІВ ВИБУХ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

В Україні очікується спекотна погода, з короткочасними дощами та грозами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА