21:11 17.08.2014

У Харкові пікетували генконсульство РФ у підтримку федералізації Сибіру

2 хв читати
У Харкові пікетували генконсульство РФ у підтримку федералізації Сибіру

У Харкові активісти Євромайдану та громадської організації "Громадська варта Харків" пікетували генеральне консульство Російської Федерації в підтримку федералізації Сибіру.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в акції взяли участь близько 50 осіб. Вони прийшли з українськими державними прапорами і плакатами "Нафтовики Сибіру за освоєння російського нечорнозем’я, а не війну з Україною", "Повноправність і суверенітет суб'єктам РФ", "Підтримаємо Сибірську республіку!", "Гроші Сибіру і Тюмені народу, а не на війну з Україною" тощо.

"Ми хотіли підтримати громадян Росії, громадян Сибіру, які вимагають виконання свого конституційного права і виступають за федералізацію Сибіру, за її економічну федералізацію. Це багатющий край, а живе дуже бідно, тому що завжди годував Москву, а тепер гроші, які вони заробляють, йдуть на війну з Україною... Громадяни Сибіру борються за те, щоб більша частина грошей, які заробляють у них в регіоні, залишалася у них в регіоні, а не йшла на війну з Україною і ми їх підтримуємо", - пояснила одна з активістів Неля Яровенко.

Як повідомлялося, "Марш за федералізацію Сибіру" ("Сибірський марш") запланували в Новосибірську на 17 серпня. Організатори подали в мерію повідомлення про акції за участю 350 осіб.

Згідно з інформацією організаторів, федералізація від Москви дасть змогу сибірякам ввести пільги і додаткові надбавки для осіб, які проживають на територіях із суворими кліматичними умовами; ввести регіональну складову у податок на видобуток корисних копалин, що сприятиме справедливішому розподілу доходів між місцевим та федеральним бюджетами; "реалізувати своє конституційне право на власні, незалежніші від центру органи влади і ліквідувати ситуацію, коли всі рішення ухвалює у Москві уряд, де немає представників".

Заявлена мета маршу - утворення автономної Сибірської республіки в складі Росії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА