10:24 18.08.2014

Посадовці "Укргазвидобутку" незаконно реалізували скраплений газ вартістю майже 110 млн грн - Генпрокуратура

1 хв читати
Посадовці "Укргазвидобутку" незаконно реалізували скраплений газ вартістю майже 110 млн грн - Генпрокуратура

Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження за фактом зловживання владою або службовим становищем посадовцями ПАТ "Укргазвидобуток".

Як повідомляє в понеділок прес-служба Генпрокуратури, кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) й зареєстровано за результатами перевірки відділом правозахисної діяльності в екологічній сфері Генпрокуратури законності реалізації скрапленого газу ПАТ "Укргазвидобуток".

"Зокрема встановлено, що ПАТ продало на аукціоні скраплений газ власного виробництва обсягом понад 8,9 тис. тонн загальною вартістю 109 млн 900 тис. грн для комерційних потреб", - зазначено в повідомленні.

За інформацією НАК "Нафтогаз України", зазначене товариство на виконання закону України "Про нафту і газ" має щомісяця продавати певну кількість виробленого об'єму скрапленого газу на біржових спеціалізованих аукціонах для побутових потреб населення.

"При цьому посадовці товариства "Укргазвидобуток", зловживаючи своїм службовим становищем і всупереч вимогам закону, без затвердженого аукціонним комітетом графіка проведення спеціалізованих аукціонів і стартової ціни кожного лота, без планування обсягів скрапленого газу, необхідних для задоволення потреб населення в повному обсязі, самостійно ухвалили рішення щодо проведення аукціону й реалізували зазначений обсяг скрапленого газу для комерційних потреб без засідання аукціонного комітету", - заявили в Генпрокуратурі.

Відомості про зазначене кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Наразі триває досудове слідство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА