15:16 26.08.2014

Бойовики напали на дві колонії в Донецькій області, заволоділи зброєю та викрали співробітників - ДПТС

2 хв читати
Бойовики напали на дві колонії в Донецькій області, заволоділи зброєю та викрали співробітників - ДПТС

У Донецькій області 24 серпня бойовики здійснили напади на дві виправні колонії, розташовані в Горлівці, під загрозою застосування зброї і застосовуючи фізичний вплив до працівників установ, заволоділи вогнепальною зброєю і вивезли в невідомому напрямку співробітників, повідомляє Державна пенітенціарна служба України.

У повідомленні наголошується, що близько 10.20 до Мічурінської виправної колонії (№ 57) на броньованій розвідувально-дозорній машині БРДМ" прибули 12 невідомих осіб, озброєних автоматами Калашнікова, кулеметами і гранатометами. З собою вони привезли попередньо захопленого і зв'язаного першого заступника начальника цієї установи.

"Погрожуючи розправою над заручником, озброєні люди вивели усіх співробітників, які перебували у закладі, та під прицілами вогнепальної зброї вишукували їх уздовж огорожі установи. Інші озброєні особи проникли у вартове приміщення, звідки вилучили 6 автоматів АК-74, а потім вивели з житлової зони установи трьох засуджених", - повідомили в прес-службі.

Завдавши тілесних ушкоджень першому заступнику начальника установи, а також вивівши з ладу начальника оперативного відділу, озброєні люди відвезли їх разом зі "звільненими" засудженими в невідомому напрямку.

Після від'їзду бойовиків установу обстріляли з мінометів, в результаті чого була пошкоджена водонапірна башта. Постраждалих серед іншого персоналу установи та засуджених немає. Місцезнаходження захоплених наразі невідомо.

Крім цього, близько 11.00 того ж дня до Микитинської ВК (№ 87) на броньованій розвідувально-дозорній машині БРДМ", легковому автомобілі марки "Джип" і вантажному автомобілі марки "КамАЗ" прибули невідомі особи, озброєні автоматами Калашнікова і кулеметами, які назвалися представниками так званої "ДНР", оточили адміністративну будівлю установи та прилеглу до нього територію з метою незаконного заволодіння наявною в установі зброєю.

"Вони вивели весь персонал з адміністративної будівлі, вишикували в шеренгу і почали застосовувати до них фізичну силу і стріляти в їхній бік з вогнепальної зброї, вимагаючи відкрити кімнату для зберігання зброї і видати озброєння. Спроба першого заступника начальника цієї установи пояснити правові основи та специфіку діяльності установи, необхідність забезпечення охорони та оснащення конвоїв озброєнням для належної охорони правопорядку в установі, не мали результату. Зате бойовики зажадали негайно видати наявне в установі озброєння", - розповіли у відомстві.

У підсумку,. погрожуючи розстрілом першого заступника начальника установи та заступника начальника з охорони, вони змусили відкрити кімнату для зберігання зброї і заволоділи частиною наявного озброєння.

"Після цього терористи захопили в заручники першого заступника начальника Микитинської виправної колонії (№ 87) і зникли в невідомому напрямку. Наразі місцезнаходження заручника невідоме", - зазначили у ДПТС України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА