15:09 01.09.2014

Співробітники СК РФ допитуватимуть українських полонених солдатів, деяких переправлять до Росії для суду - перехоплені спецслужбами України переговори

2 хв читати
Співробітники СК РФ допитуватимуть українських полонених солдатів, деяких переправлять до Росії для суду - перехоплені спецслужбами України переговори

Полонених українських військовослужбовців допитають фахівці Слідчого комітету РФ, деяких з полонених направлять до Росії, де стосовно них сфабрикують кримінальні справи, це випливає з телефонної розмови "прем'єра ДНР" Олександра Захарченка з головою Координаційного центру допомоги Новоросії" в Москві Олексієм Марковим.

У перехопленій українськими спецслужбами і оприлюдненій Інформаційно-аналітичним центром РНБО розмові О.Захарченко та О.Марков обговорюють організаційні моменти роботи в цьому напрямі.

О.Марков, зокрема, повідомляє, що найближчим часом уряди західних країн розглянуть питання визнання "ЛНР" і "ДНР" терористичними організаціями, після чого будуть введені санкції, тому, за його словами, Росії треба спрацювати на випередження. "На мене вийшли люди зі Слідчого комітету РФ з проханням встановити контакт із керівництвом ДНР із трьох питань", - говорить О.Марков прем'єру ДНР.

За його словами, перше питання стосується отримання інформації про затриманих високопоставлених українських військовополонених "з метою проведення розшукових і допитувальних заходів із можливим подальшим відкритим судовим процесом у Росії".

Також О.Марков повідомляє, що потрібна "будь-яка інформація про громадян РФ, які воюють на боці України". "Їм надано чіткий наказ про початок активних оперативних заходів стосовно цих громадян", - зазначає він.

"Вони (російська сторона - ІФ) готові неофіційно надіслати кілька досвідчених співробітників Слідчого комітету на територію Новоросії для надання допомоги новосформованим органам слідства Новоросії і для проведення допитів", - розповідає О.Марков щодо третього аспекту роботи з "ДНР".

При цьому він зазначає: "В ідеалі, якщо влада Новоросії зможе надати невелике приміщення з невеликим підвальчиком для тимчасового утримання особливо цікавих військовополонених... Люди зі Слідчого комітету готові надати будь-яке сприяння... для того, щоб проводити фільтрацію полонених".

Також О.Марков говорить про можливість вивезення українських військовополонених на територію Росії для подальших допитів і розслідування справ: "І можливо, за згоди керівництва Новоросії, окремі полонені будуть несподівано спливати на території РФ, де їх миттєво заарештовуватимуть за незаконний перетин кордону і одразу ж пускатимуть у провадження матеріали, які будуть зібрані ось у цьому центрі".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА