14:45 03.09.2014

Затримано замовника вбивства мера Кременчука, йому й виконавцям обрано запобіжний захід у вигляді арешту - Аваков

1 хв читати
Затримано замовника вбивства мера Кременчука, йому й виконавцям обрано запобіжний захід у вигляді арешту - Аваков

Співробітники правоохоронних органів затримали не лише виконавців убивства мера Кременчука (Полтавська обл.) Олега Бабаєва, а й замовників цього злочину, повідомив глава МВС Арсен Аваков.

"Сьогодні затримано не лише чотирьох виконавців, а й замовника цього злочину. Тривають слідчі дії, усім їм суд обрав запобіжний захід - арешт", - заявив він журналістам у Києві в середу.

А.Аваков зазначив, що мотив злочину був корисливим: "це була помста". За даними МВС, за вбивство О.Бабаєва замовник заплатив виконавцям $70 тис.

Як повідомлялося, О.Бабаєва було вбито пострілом у груди біля свого будинку вранці 26 липня. Відкрито кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), що згодом перекваліфіковано прокуратурою як "умисне вбивство, скоєне на замовлення групою осіб".

Автомобіль, з якого стріляли і вбили мера Кременчука, через кілька днів після злочину знайшли спаленим у лісосмузі в Глобинському районі Полтавської області.

О.Бабаєва було обрано мером міста у 2010 році. З 23 листопада 2007 року до 4 лютого 2011 року - народний депутат України шостого скликання (обраний від Блоку Юлії Тимошенко). Очолював Полтавську обласну федерацію дзюдо, був почесним президентом футбольних клубів "Кремінь" і "Ворскла". У 2007 році був призначений головою наглядової ради ВАТ "Кременчукм'ясо".

2 вересня в МВС повідомили, що затримали чотирьох осіб, підозрюваних у вбивстві мера Кременчука.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА