13:22 08.09.2014

Українські гвардійці тримають оборону блокпоста біля Слов’яносербська на Луганщині, перебуваючи в оточенні російських солдатів - РНБО

2 хв читати
Українські гвардійці тримають оборону блокпоста біля Слов’яносербська на Луганщині, перебуваючи в оточенні російських солдатів - РНБО

Українські військовослужбовці тримають оборону блокпоста поблизу Слов’яносербська (Луганська обл.), який перебуває в оточенні бойовиків, повідомив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

Як розповів він на брифінгу в понеділок, напередодні ввечері поблизу Слов’яносербська російські військові побудували власний блокпост саме навпроти блокпоста Нацгвардії. Після цього українським силовикам запропонували залишити блокпост під загрозою того, що "російська військова колона пройде напролом, а у разі відкриття вогню у відповідь усіх буде знищено".

Потім з терористами зустрілися представники ОБСЄ, які домовилися про збереження дистанції між сторонами, повідомив А.Лисенко. Проте відразу після від'їзду представників ОБСЄ блокпост оточ или з трьох сторін прихованою в "зеленці" технікою: чотирма танками Т-72, двома БМД, двома БМП, чотима БТР і солдатами в кількості близько 70 осіб.

"Зараз наші військовослужбовці тримають оборону блокпоста й не збираються залишати своїх позицій. Нині активних зіткнень не має", - підсумував спікер і нформцентр у РНБО.

Крім того, напередодні о 18.40 на п прикордонний загін поблизу н. п. Тельманово го Донецької області було здійснено озброєний напад, прикордонники вимушені були відкрити вогонь. Вони відбили атаку терористів і захопили автомобіль "ВАЗ", у якому виявили проросійську літературу.

Щодо Маріуполя, за словами А.Лисенка, ситуація в самому місті стабільна і контрольована. "Перший заступник командувача Національної гвардії України генерал-лейтенант Олександр Кривенко провів огляд артилерійського парку сил АТО, розташованого в місті Маріуполі. Уся артилерія після участі у бойових зіткненнях відремонтована і приведена в належний технічний стан", - заявив А.Лисенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА