15:13 10.09.2014

У Києві проходить з'їзд партії "Народний фронт" за участю Турчинова і Яценюка

2 хв читати
У Києві проходить з'їзд партії "Народний фронт" за участю Турчинова і Яценюка

Перший з'їзд партії "Народний фронт" триває у середу в Києві.

У з'їзді беруть участь прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, голова Верховної Ради Олександр Турчинов, екс-секретар РНБО Андрій Парубій, а також деякі члени Кабінету Міністрів: міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр юстиції Павло Петренко, міністр соціальної політики Людмила Денісова, міністр інфраструктури Максим Бурбак.

Крім того, на з'їзді присутні кілька народних депутатів із фракції "Батьківщина"Сергій Пашинський, Лілія Гриневич, Тетяна Донець, Леонід Ємець та Ксенія Ляпіна - загалом 490 учасників.

Ззїзд проводить О.Турчинов.

"На з'їзді заплановано обрання керівних органів і Військової ради партії.

Партія "Народний фронт" зареєстрована 31 березня 2014 року. Лідер партії, згідно з інформацією Укрдержреєстру, адвокат Оксана Іванченко.

29 серпня заступник голови ВО "Батьківщина" Андрій Кожем'якін повідомив, що на засіданні політради партії 21 серпня прийнято рішення про те, що виборчий список ВО "Батьківщина" на позачергових парламентських виборах очолить Юлія Тимошенко. При цьому, за його словами, з цим не погодилися О.Турчинов, А.Яценюк і А.Парубій.

Він також зазначив, що в разі перемоги політичних сил на посаду прем'єра від "Батьківщини" буде висунутий А.Яценюк.

"З рішеннями політради ці люди (О.Турчинов, А.Яценюк, А.Парубій - ІФ) не погодилися, тому вони просто встали і пішли. Про те, що вони відкололися (від ВО "Батьківщина"- ІФ), я ще не чув, тому що заяву про вихід з партії "Батьківщина" я не бачив", - сказав А.Кожем'якін.

А.Яценюк у листопаді 2009 року очолив партію "Фронт змін", до цього був лідером однойменної громадської організації. На президентських виборах 2010 року партія "Фронт змін" висунула свого лідера кандидатом у президенти. А.Яценюк посів тоді четверте місце.

14 червня 2013 року з'їзд партії "Фронт змін" ухвалила рішення про об'єднання зі Всеукраїнською організацією "Батьківщина" шляхом ліквідації та вступу членів "Фронту змін" до "Батьківщини".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА