16:47 18.09.2014

Подачу води на Верхньокальміуську станцію відновлено, роботи з відновлення інших водопостачальних об'єктів тривають - "Вода Донбасу"

2 хв читати
Подачу води на Верхньокальміуську станцію відновлено, роботи з відновлення інших водопостачальних об'єктів тривають - "Вода Донбасу"

Енергетики ПАТ "ДТЕК Донецькобленерго" 17 вересня відновили електропостачання насосної станції 4-го підйому каналу Сіверський Донець - Донбас, завдяки чому відновлено подачу води з Сіверського Дінця на Верхньокальміуську фільтрувальну станцію, повідомляє служба зі зв'язків із громадськістю підприємства "Компанія "Вода Донбасу" в четвер.

Як уточнили у водопостачальному підприємстві, оскільки роботи зі збільшення пропускної спроможності каналу Сіверський Донець - Донбас ще тривають, обсягу води, що подається, вистачає лише для забезпечення мінімального водопостачання жителів Донецька, Макіївки, Горлівки, Єнакієвого, Харцизька і Дзержинська.

У повідомленні також зазначено, що в четвер ремонтні бригади продовжують працювати на пошкоджених напірних трубопроводах. Так, на 3-му підйомі каналу Сіверський Донець - Донбас у районі горлівського селища Озерянівка тривають підготовчі роботи з усунення витоку, який утворився внаслідок потрапляння в трубопровід діаметром 2100 мм осколка снаряда. На водоводі діаметром 1400 мм відбуваються підготовчі роботи із заміни пошкодженої ділянки трубопроводу: планується засипати котлован, відсікти зруйнований сегмент труби. Крім того, в Горлівку вже доставлено необхідну для ремонту ділянку труби завдовжки 9,7 м і діаметром 2100 мм.

Водночас у службі зі зв'язків із громадськістю зазначають, що "щодня об'єкти підприємства зазнають нових пошкоджень". Зокрема, учора о 10.35 у зв'язку з бойовими діями в районі селища Карла Маркса була знеструмлена Ватутінська насосна станція, о 12.00 напругу було подано, і насосну станцію включено в роботу.

Через тривалі бойові дії не вдалося відновити роботу Кіровського водопровідного вузла. Вода на місто Кіровське подається в обсязі 30%.

Немає електропостачання на практично зруйнованій унаслідок обстрілу Донецькій фільтрувальній станції, тому вода не подається в Ясинувату (частково), Авдіївку, Красногорівку, Спартак, Верхньоторецьке, Красний Партизан. Для відновлення станції необхідно виконати великий обсяг робіт. Через перестрілки в цьому районі наразі не вдається розпочати ремонтні роботи.

Як зазначають у "Воді Донбасу", у м. Торезі вода подається на 40% від добової потреби, в Шахтарську - 27%, оскільки Новостожковський водопровідний вузол працює лише в денний час.

Працівники ПАТ "ДТЕК Донецькобленерго" також обстежили пошкоджені лінії електропередач на 1-му підйомі Південно-Донбасівського водопроводу. На цій ділянці необхідно виконати великий обсяг робіт. Вода, як і раніше, не подається на Великоанадольску і Червоноармійську фільтрувальні станції, внаслідок чого воду не отримують жителі Волновахи, Докучаєвська, Вугледара та навколишніх селищ, а також Красноармійська, Димитрова, Селидового, Гірника, Українська, Новогродівки, Білицького, Світлого, Водяного, Новодонецького, Олександрівки. Добропілля та Білозерське забезпечуються водою в мінімальному обсязі з джерела "Золотий колодязь".

Жителі Амвросіївки, Тельманового, Старобешевого та Комсомольського отримують воду згідно із затвердженими графіками.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА