19:33 18.09.2014

Дипломати з Бельгії, Японії, США, Німеччини та Норвегії відвідали Слов'янськ та ознайомилися з ходом відновлення міста - Донецька ОДА

2 хв читати

Слов'янськ у четвер відвідали представники посольств, що працюють в Україні, - Бельгії, Японії, США, Німеччини, Норвегії, інших іноземних держав і міжнародних організацій, повідомляє прес-служба Донецької облдержадміністрації.

"Зокрема, дипломати побували в селищі Семенівка, де на прикладі обласної психіатричної лікарні, дитсадка та приватного домоволодіння побачили масштаби руйнувань від нещодавніх військових дій", - зазначено в повідомленні, оприлюдненому в четвер.

Безпосередньо у Слов'янську представники посольств зустрілися з прихожанами церкви "Добра звістка", яка надає суттєву допомогу у відновленні зруйнованого житла, застосовуючи нові технології. Члени релігійної організації презентували дипломатам проект з оперативного та бюджетного відновлення будинків.

У рамках візиту до Слов'янська члени іноземної делегації зустрілися з керівництвом міста та області. Говорили про хід відновлення міста та можливості надання допомоги з боку провідних країн світу.

Заступник голови облдержадміністрації Тамара Лук’янчук представила гостям проект з відновлення Слов'янська. Дипломати побачили, яким місто було одразу після звільнення, яким стало зараз, і яким регіональна влада бачить його в найближчому майбутньому.

Віце-губернатор наголосила, що для регіональної влади дуже важлива допомога іноземних держав у відновленні Донбасу, адже важливо не просто відремонтувати постраждалі об'єкти, а зробити це за сучасними технологіями. Саме тому для регіону важливий досвід і важлива підтримка провідних країн.

Крім того, заступник голови області обговорила з дипломатами поточну ситуацію в регіоні.

"Для нас дуже важливий мир. Від миру на Донбасі залежить мир в Європі та економічне процвітання європейських країн", - сказала Т.Лук’янчук, звертаючись до дипломатів.

Представники посольств також побували у Святогірську. Там вони відвідали дитячий оздоровчий центр "Яструбок", де проживають переселенці із зони бойових дій.

"Дипломати запевнили керівництво регіону, що їхні країни не залишать без уваги проблеми, пов'язані з відновленням нормального життя на Донеччині", - йдеться в повідомленні Донецької ОДА.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА