12:40 20.09.2014

Гуманітарний конвой, що виїхав із Ростовської області, прибув до Донецька

1 хв читати
Гуманітарний конвой, що виїхав із Ростовської області, прибув до Донецька

Гуманітарний конвой, що вирушив із Ростовської області, в'їхав у суботу на територію Донецька, передає кореспондент "Інтерфаксу".

КамАЗи розділилися на кілька груп, за попередньою інформацією, одна з груп початку розвантаження.

Як повідомлялося, 22 серпня російська колона з 262 КамАЗів з гуманітарною допомогою для південного сходу України досягла Луганська. Українські прикордонники і митники були заблоковані на пункті пропуску "Донецьк" (РФ) і оформили лише 34 автомобіля, в результаті чого колона з вантажем вирушила до Луганська без супроводу представників Міжнародного комітету Червоного Хреста і з порушенням попередніх домовленостей з українською стороною.

Наприкінц серпня Україна отримала ноту РФ про намір поставити другу частину гуманітарної допомоги в Україну, у своїй відповіді Київ вказав російській стороні на грубі порушення під час попередньої доставки.

Другий "гумконвой" доправив вантаж до Луганська 13 вересня. Українська сторона заявила про незаконне переміщення на територію країни. "Українські прикордонники і митники не були допущені до перевірки та оформлення вантажу та транспортних засобів. Представники Червоного Хреста вантаж не супроводжують, його вміст невідомий", - заявили в РНБО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА