15:22 06.10.2014

До Києва вночі прибуває делегація МКЧХ

2 хв читати
До Києва вночі прибуває делегація МКЧХ

До Києва в ніч на вівторок прибуває делегація Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ), повідомили в представництві МКЧХ в Україні.

"Справді, сьогодні вночі до Києва прилітає керівництво МКЧХ", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі організації.

За словами співрозмовника агентства, у складі делегації керівник оперативної діяльності МКЧХ в Європі й Центральній Азії Лоран Корба (Laurent Corbaz), а також заступник з операційної діяльності Режис Савйо (Regis Savioz).

Програму візиту ще не затверджено, проте наразі вже передбачено зустрічі членів делегації з представниками органів виконавчої влади в Україні, а також робочі зустрічі з представниками місії МКЧХ в Україні.

Раніше МКЧХ призупинив свою операційну діяльність в Україні через загибель свого співробітника в Донецьку, громадянина Швейцарії Лорана дю Паск’є. "Наразі на всій території України ми призупинили операційну діяльність", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі МКЧХ в понеділок.

За словами співрозмовника агентства, однією з головних причин призупинення роботи стала смерть їхнього співробітника в Донецьку. "Це одна з головних причин, оскільки ми маємо гарантувати безпеку наших співробітників", - заявив він.

За інформацією МКЧХ, нині тіло загиблого вивезено з Донецька, і в організації працюють над тим, щоб передати його родичам у Швейцарії.

Відповідаючи на запитання про можливість розподілу гуманітарної допомоги, що має прибути з Німеччини, в МКЧХ зазначили: "Ми в курсі, проте поки що не співпрацюємо з цього питання".

Як повідомлялося, 2 жовтня в результаті обстрілу бойовиків у Донецьку загинув співробітник МКЧХ 38-річний швейцарець Л. дю Паск’є.

В опублікованій у п'ятницю доповіді ОБСЄ зазначено, що співробітник МКЧХ загинув під час обстрілу, який, імовірно, здійснювали із системи залпового вогню "Ураган".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА