14:46 08.10.2014

Держава не вирішує питання відшкодування боргу із зарплати перед екс-працівниками "АероСвіту" - профспілка

2 хв читати
Держава не вирішує питання відшкодування боргу із зарплати перед екс-працівниками "АероСвіту" - профспілка

Державні органи наразі не вирішують питання відшкодування заборгованості із заробітної плати перед працівниками збанкрутілої авіакомпанії "АероСвіт".

Таку думку висловив віце-президент профспілки Асоціації працівників льотного складу цивільної авіації України, голова профспілки бортпровідників "АероСвіту" Веніамін Тимошенко на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в середу.

"В "АероСвіті" сформувалася найбільша в Україні заборгованість із заробітної плати на суму понад 150 млн грн", - сказав він.

В.Тимошенко також стверджує, що майже всі гроші, які були в авіакомпанії "АероСвіт", було незаконно виведено в ПриватБанк.

За словами В.Тимошенка, профспілки звернулися до всіх можливих інстанцій, і в результаті змогли повернути понад 40 млн грн заборгованості.

"Але залишок, понад 110 млн грн, залишається заборгованістю перед працівниками "АероСвіту". Держава знову є на боці наших колишніх роботодавців, є заборгованість 110 млн грн - ну і гаразд. Прокурори, виконавча служба, Міністерство соціальної політики, Міністерство інфраструктури, всі ті, хто мав би захищати конституційні права працівників авіакомпанії, абстрагувалися від цієї проблеми. Позиція держави на сьогодні незрозуміла", - наголосив В.Тимошенко.

Як повідомлялося, "АероСвіт", який був найбільшим українським авіаперевізником, розпочав процедуру банкрутства наприкінці грудня 2012 року, яку пізніше було скасовано рішенням суду, і нині фізично не існує та не виконує авіарейсів.

У грудні 2013 року прокуратура Київської області направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього гендиректора "АероСвіту" за ознаками кримінального злочину - безпідставної невиплати заробітної плати за грудень 2012 року та січень 2013 року. Сума заборгованості становила понад 54,74 млн грн.

Під час досудового розслідування екс-гендиректору авіакомпанії було обрано запобіжний захід у вигляді застави.

Проте Бориспільський міський районний суд присудив йому виплатити штраф у розмірі 10 тис. грн із позбавленням права обіймати посади, пов'язані з фінансово-розпорядчими функціями терміном на один рік. Під час призначення покарання суд врахував наявність пом'якшувальних обставин - щиросерде визнання, часткову виплату заборгованості на загальну суму 9,361 млн грн, а також позитивні характеристики обвинуваченого та перебування на його утриманні неповнолітньої дочки.

Генеральним директором авіакомпанії "АероСвіт" у листопаді 2012 року було призначено Юрія Ємельянова, який до цього обіймав посаду керівника компанії "Аерохендлінг".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА