16:01 17.10.2014

Митсоюз розпочав розслідування імпорту залізничних коліс з України за заявою Evraz та ОМК

2 хв читати
Митсоюз розпочав розслідування імпорту залізничних коліс з України за заявою Evraz та ОМК

Митний союз (МС) відкрив антидемпінгове розслідування стосовно імпорту коліс для залізничних вагонів з України, йдеться в офіційному повідомленні Євразійської економічної комісії (ЄЕК).

Розслідування розпочато за заявою ВАТ "Виксунський металургійний завод" (ВМЗ, Нижегородська область), який входить до складу ЗАТ "Об'єднана металургійна компанія" (ОМК), та ВАТ "Євраз Нижньотагільський металургійний комбінат" (НТМК, Свердловська область), що входить до Evraz.

"До об'єкта розслідування належать сталеві суцільнокатані колеса діаметром від 710 мм, призначені для виготовлення та ремонту колісних пар вантажних візків, пасажирських вагонів локомотивної тяги, локомотивів, колісних пар вагонів електро- і дизель-поїздів та спеціального залізничного рухомого складу. Крім того, під час розслідування департамент захисту внутрішнього ринку ЄЕК розглядатиме питання про включення заготовок таких коліс до товару-об'єкта розслідування", - зазначають у комісії.

На частку підприємств-заявників у середньому за період із 2011 року по I півріччя 2014 р. припадало 98,9% обсягу виробництва сталевих суцільнокатаних коліс у Митному союзі.

Згідно з даними ЄЕК, у період із 2011-го до 2013 року обсяги імпортного постачання коліс з України до МС збільшилися в 4,4 раза. При цьому частка поставок з України в загальному обсязі імпорту таких коліс до країн МС у період із 2011-го по 2013 рік становила в середньому 95,8%, у I півріччі 2014 р. - 97,1%.

У той самий період частка сталевих коліс виробництва країн МС у загальному обсязі споживання скоротилася на 13,9 процентного пункту. У I півріччі 2014 р. порівняно з I півріччям 2013 р. вона знизилася на 2 процентні пункти.

Водночас за період із 2011-го по 2013 рік спостерігалося різке зростання обсягу імпортного постачання коліс з України та збільшення його частки в споживанні на 11,2 процентного пункту.

"У I півріччі 2014 р. цінова конкуренція на ринку МС загострилася. Унаслідок падіння української ціни на 25,4% підприємства країн МС під тиском демпінгового імпорту з України знизили ціни на 21,8% за зростання собівартості на 16,4%. У результаті рентабельність продажу знизилася на 22 процентні пункти, а прибуток від реалізації скоротився більш ніж у 6,2 раза", - наголошується в матеріалах Євразійської комісії.

За попередніми оцінками, в період із 1 липня 2013 р. по 30 червня 2014 р. демпінгова маржа під час постачання українських сталевих суцільнокатаних коліс становила 36,3%.

"Наявність доказів вищевказаних фактів є підставою для прийняття рішення про початок антидемпінгового розслідування стосовно сталевих суцільнокатаних коліс з України", - пишуть в ЄЕК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА