12:25 21.10.2014

Справу про замах на кандидата в депутати перекваліфіковано на статтю про теракт - Генпрокуратура

2 хв читати
Справу про замах на кандидата в депутати перекваліфіковано на статтю про теракт - Генпрокуратура

Кримінальне провадження за фактом замаху на кандидата в народні депутати України в окрузі 98 (Бориспіль, Київська обл.) Володимира Борисенка перекваліфіковано на терористичний акт, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"20 жовтня у Борисполі стався замах на життя кандидата в народні депутати України. Коли він заходив до свого будинку, в нього стріляли. Через кілька секунд біля політика вибухнув невідомий пристрій. Потерпілого з діагнозом забиття м'яких тканин доправлено до лікарні. Наразі в кримінальному провадженні про замах на життя кандидата в народні депутати на вимогу прокуратури злочин перекваліфіковано на теракт (ч. 1 ст. 258 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування доручене ГУ СБУ в Києві та Київській області. Кримінальне провадження перебуває на контролі прокуратури Київської області.

Раніше радник глави МВС Антон Геращенко повідомив, що у В.Борисенка кинули гранату РГД-5, стріляли з короткоствольної зброї патроном 9 на 18. "Слідче управління УМВС у Київській області розпочало кримінальне провадження за ст. 115 ч. 1 - замах на вбивство", - зазначив він.

А.Геращенко повідомив на брифінгу у вівторок, що напередодні кандидатові надходили повідомлення про загрозу для його життя, тому він носив бронежилет. Радник глави МВС також зазначив, що слідство розглядає чотири версії події: робота В.Борисенка депутатом міськради, особисте життя, бізнес і участь у виборах.

Глава держави Петро Порошенко доручив голові СБУ Валентину Наливайченку терміново розслідувати інцидент із кандидатом у депутати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА