18:20 21.10.2014

ОБСЄ направила до Донецької області перші два безпілотники - МЗС

2 хв читати
ОБСЄ направила до Донецької області перші два безпілотники - МЗС

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні направила перші два безпілотних літальних апарата в Донецьку область, повідомив речник МЗС України Євген Перебийніс.

"У Донецьку область направлені перші два БПЛА, які повинні здійснити перші польоти вже в найближчі дні", - сказав Е.Перебійніс на брифінгу у вівторок.

За його словами, в рамках ОБСЄ тривають консультації про можливе використання для потреб спеціальної моніторингової місії ОБСЄ безпілотних літальних апаратів виробництва Франції, Німеччини, Італії, Росії.

Речник МЗС України також повідомив, що з 20 вересня в Донецькій і Луганській областях перебувають 128 членів СММ ОБСЄ, а до кінця жовтня їх кількість має зрости до 150.

Як повідомлялося, 20 вересня учасники переговорів в Мінську щодо ситуації на сході України підписали меморандум, згідно з яким, зокрема, в зоні антитерористичної операції вводиться заборона на польоти бойової авіації, зокрема безпілотних літальних апаратів, за винятком апаратів ОБСЄ. При цьому меморандум передбачає розгортання груп спостерігачів ОБСЄ уздовж всієї російсько-українського кордону ".

У ніч на 6 жовтня в Україну прибули два безпілотних літальних апарати для використання місією ОБСЄ в зоні протистояння на сході країни. Після цього заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Олександр Хуг повідомив, що СММ працює над тим, щоб збільшити кількість БПЛА у східних регіонах України.

17 жовтня глава МЗС Італії Федеріка Могеріні заявила, що кілька країн, Франція, Німеччина, Україна і Росія висловили готовність надати ОБСЄ свої безпілотні літаки і військовий персонал для контролю за дотриманням режиму припинення вогню на сході України, а також військовий персонал для їх обслуговування. "Цей крок має схвалити Постійна рада ОБСЄ", - зазначила вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА