16:20 24.10.2014

Зверненню до СОТ щодо питань заборони Росією поставок українських харчових продуктів передуватимуть двосторонні консультації - МЕРТ

2 хв читати
Зверненню до СОТ щодо питань заборони Росією поставок українських харчових продуктів передуватимуть двосторонні консультації - МЕРТ

Україна проведе двосторонні консультації з російською стороною у профільних комітетах Світової організації торгівлі з питання заборони Росією поставок українських харчових продуктів.

Згідно з повідомленням прес-служби Міністерства економічного розвитку і торгівлі, відповідно до правил і процедур врегулювання спорів, Україна не подавала офіційної скарги до СОТ.

За даними відомства, до процедури врегулювання суперечок країни вдаються у разі безрезультативності консультацій і вичерпання всіх інших можливостей врегулювання проблеми. За встановленою практикою СОТ, початковим етапом є спрямування запитів, коментарів до члена СОТ, який ініціює заходи, створює бар'єри в торгівлі.

"Відповідний запит від України до російського пункту запитів СОТ було передано. Наступним етапом будуть консультації з метою врегулювання проблеми і розгляд торгового неспокою в профільних комітетах СОТ, Раді торгівлі товарами і Генеральній раді СОТ", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Україна має намір порушити питання про обмеження Росією поставок українських продуктів на засіданні комітету Світової організації торгівлі про технічні бар'єри в торгівлі 5-6 листопада.

Мінагропрод 23 жовтня заявив, що Україна звернеться до СОТ з приводу введеної Россільгоспнаглядом з 22 жовтня заборони на поставки і транзит рослинної продукції з України до Росії

Россільгоспнагляд з 22 жовтня ввів тимчасове обмеження на постачання з України, зокрема транзитом через її територію, усіх видів піднаглядної рослинної продукції.

З 28 липня Росія обмежила ввезення молока і молочної продукції з України. З 27 липня введено заборону на поставки української сокової продукції, з 29 липня - консервованої плодоовочевої продукції і рибних консервів, з 5 вересня - кондитерських виробів. Також діє обмеження на постачання м'ясної продукції для низки українських підприємств.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА