14:45 25.10.2014

В Україні в суботу "день тиші" напередодні позачергових парламентських виборів

2 хв читати
В Україні в суботу "день тиші" напередодні позачергових парламентських виборів

У ніч на суботу завершився час, відведений для ведення передвиборної агітації на позачергових парламентських виборах.

Згідно з календарним планом ЦВК, з 24.00 п'ятниці заборонено ведення передвиборної агітації, і в ніч на суботу агітаційні матеріали має бути прибрано в усіх населених пунктах країни.

Закон не визначив термінів оприлюднення результатів соціологічних опитувань, і в ЦВК вважають, що їх, як і передвиборну агітацію, заборонено оприлюднювати з 24.00 п'ятниці.

Ці вибори проводяться за змішаною системою - згідно із законом 225 депутатів має бути обрано за партійними списками і в мажоритарних округах. Водночас згідно із законом про статус тимчасово окупованих територій, в Криму та Севастополі, на території яких розташовані 12 мажоритарних округів, вибори не відбудуться. Таким чином, на цих виборах буде обрано максимум 438 депутатів із 450.

Водночас громадяни України, які проживають у Криму та Севастополі, зможуть проголосувати за кандидатів за партійними списками на материковій частині країни за спрощеною процедурою. За такою самою процедурою зміни місця голосування можуть проголосувати і жителі Донецької та Луганської областей, яким, на відміну від жителів інших регіонів не потрібно надавати документи, що підтверджують таку необхідність.

Загалом в Україні налічується без урахування Криму і Севастополя 33,57 млн виборців, зокрема 3,3 млн у Донецькій і 1,77 млн у Луганській областях, за кордоном - 496 тис. осіб.

Водночас, залишилося невирішеним питання про голосування військовослужбовців у зоні АТО, оскільки багато з них мають лише військовий квиток, а відповідно з законом для отримання бюлетеня для голосування виборець має пред'явити паспорт громадянина України

Голосування відбудеться 26 жовтня з 8.00 до 20.00 годин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА