15:57 05.11.2014

Вищий спецсуд вирішить, де судитимуть екс-мера Слов'янська Штепу. Арешт продовжено до 9 січня

2 хв читати
Вищий спецсуд вирішить, де судитимуть екс-мера Слов'янська Штепу. Арешт продовжено до 9 січня

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ (ВССУ) визначить, який суд розглядатиме справу щодо екс-мера Слов'янська Нелі Штепи.

"Направити провадження за звинуваченням Штепи Нелі Ігорівни у скоєнні кримінальних проваджень, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які спричинили загибель людей - ІФ) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи організації - ІФ) Кримінального кодексу України в Апеляційний суд Харківської області для звернення до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ для визначення підсудності", - йдеться в ухвалі, винесеній колегією суддів Червонозаводського райсуду Харкова в середу.

У мотивувальній частині ухвали суд посилається на те, що злочини, які інкримінують Н.Штепі, відбувалися на території м. Слов’янська (Донецька область), тобто не в межах територіальної юрисдикції Червонозаводського райсуду Харкова. Крім того, свідки у справі живуть у Слов'янську і, якщо їм доведеться їздити на суд до Харкова, це може призвести до затягування термінів розгляду справи.

Суд також продовжив утримання Н.Штепи під вартою ще на два місяці - до 9 січня 2015 р.

Як повідомлялося, Н.Штепу було заарештовано 13 липня на два місяці. 9 вересня Червонозаводський райсуд Харкова продовжив їй запобіжний захід на два місяці.

Н.Штепі інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинили загибель людей) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи або організації) КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА