15:39 11.11.2014

Розвантаження вугілля з ПАР у порту відновлено - голова "Укрінтеренерго"

1 хв читати
Розвантаження вугілля з ПАР у порту відновлено - голова "Укрінтеренерго"

Розвантаження вугілля південноафриканського походження в порту було призупинено всього на 12 годин і вже відновлено, повідомив директор "Укрінтеренерго" Володимир Зіневич.

"Все вже нормально, розвантажуємося. Затримка була на половину доби", - заявив він агентству "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, Генпрокуратура почала розслідування закупівлі вугілля в ПАР, у рамках якого було допитано голову міністерства енергетики та вугільної промисловості Юрія Продана й керівників "Укрінтеренерго" Володимира Зіневича та підконтрольної державі енергогенеруючої компанії "Центренерго", до якої входять Трипільська і Зміївська ТЕС, - Юрія Головачова.

"Укрінтеренерго" 19 серпня підписало угоду із Steel Mont Trading Ltd. на постачання 1 млн тонн вугілля антрацитової групи. Щомісяця до України має надходити 250 тис. тонн цього палива, яке постачатимуть на ТЕС ПАТ "Центренерго".

За словами Ю.Продана, ціна поставленого з ПАР вугілля становить $86 за тонну.

Загалом державні та приватні підприємства країни уклали угоди на постачання до 5,6 млн тонн імпортного вугілля до кінця 2015 року з ПАР і РФ. Це пов'язано із зменшенням обсягу видобутку вугілля та проблемами з його доправленням із Донецької та Луганської областей через бойові дії, а як наслідок - скороченням запасів вугілля на складах теплових електростанцій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА