11:29 22.11.2014

Посилити українську армію необхідно дуже швидко - міністр Полторак

2 хв читати
Посилити українську армію необхідно дуже швидко - міністр Полторак

Збільшення чисельності Збройних сил України планується у зв'язку з існуючими загрозами, заявив міністр оборони Степан Полторак під час зустрічі в п'ятницю в Києві з представниками військово-дипломатичного корпусу, акредитованого в країні.

"У нас у планах є збільшення чисельності Збройних сил України, у зв'язку з існуючими на сьогодні загрозами. І не тільки чисельності, але і оснащеності, кількості озброєння і техніки. Ми плануємо це зробити в рамках розвитку Збройних сил України найближчим часом", - заявив міністр, повідомляє прес-служба оборонного відомства.

Він наголосив на необхідності "робити це дуже швидко і ухвалювати відповідні рішення".

С.Полторак висловив жаль, що стабілізації обстановки на сході України перешкоджає низка чинників. "Зовнішній фактор і присутність 7,5 тис. представників російських збройних сил на території України є дестабілізуючим чинником і, на жаль, заважає нам швидко стабілізувати ситуацію в нашій державі", - цитує його прес-служба Міноборони.

Він також повідомив, що Міноборони підготувало проект нової редакції Військової доктрини України, в якому передбачено "визнання військового і потенційного противника, уточнено питання сучасних військових загроз, розширено положення про застосування військової сили і відмова від позаблокового статусу України". Крім того, розпочато формування проектів Стратегічного оборонного бюлетеня України та Державної програми розвитку Збройних сил України. Основні показники цих документів буде враховано під час розробки проекту Державної цільової оборонної програми розвитку озброєння та військової техніки, зазначив міністр.

"Ми вживаємо всіх можливих заходів для забезпечення збереження територіальної цілісності та суверенітету України. Збройні сили, завдяки допомозі керівництва держави, всього українського суспільства, продовжують нарощувати бойові можливості в цілях виконання завдань за призначенням і готові до відбиття збройної агресії", - запевнив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА