20:53 26.11.2014

Туреччина просить Газпром збільшити газопостачання через Україну

2 хв читати
Туреччина просить Газпром збільшити газопостачання через Україну

Москва. 26 листопада. ІНТЕРФАКС - Туреччина просить "Газпром" збільшити газопостачання "західним маршрутом" через Україну, повідомив міністр енергетики та природних ресурсів Туреччини Танер Йилдиз журналістам у Москві.

"Ми сьогодні очікуємо зимового періоду, коли потреба в газі впродовж грудня, січня, лютого збільшується. У деяких регіонах Туреччини споживання газу влітку та взимку розрізняється в 22 рази", - заявив він.

"Нам часто ставлять запитання, чи вплине на нашу ситуацію взимку криза в Україні. Ми відповідаємо, що не вплине. Але ми все ж таки бачимо ризик, і можуть виникнути певні труднощі, оскільки Туреччина бере 12,5% природного газу, використовуваного для виробництва електроенергії, із "західного маршруту" - через Болгарію та Румунію", - додав турецький міністр.

"Як відомо, до нас надходить газ через два трубопроводи. Через "Блакитний потік" - там проблем немає. Проте на сьогодні добове постачання "західним маршрутом" має бути 42 млн кубометрів, але на сьогодні воно становить 26-28 млн кубометрів. Я сподіваюся, що "Газпром" найближчим часом компенсує цей обсяг. Ми передали їм своє прохання. Щоб хоч би контрактні зобов'язання були виконані повністю. І особливо в зимовий період у рамках нашого стратегічного партнерства у сфері природного газу, ми посприяємо один одному", - зазначив він.

Місяць тому, до того, як постачання було знижено, "Газпром" обіцяв, що цього року постачатиме до Туреччини 30 млрд кубометрів. Коментуючи ці плани, Т.Йилдиз зазначив: "Газпром" є однією з найбільших компаній світу. І якщо вони взяли якесь зобов'язання на себе, я впевнений, що вони таке зобов'язання обов'язково виконають. Для цього в них є і можливості, й технічна інфраструктура. Якщо "Газпром" може поставити 30 млрд кубометрів, ми готові отримати й використати їх", - додав Т.Йилдиз.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА