13:54 28.11.2014

З Росії в Україну продовжують переміщувати важке озброєння - РНБО

1 хв читати
З Росії в Україну продовжують переміщувати важке озброєння - РНБО

У РНБО констатують подальше переміщення на територію України важкого озброєння з Росії та ротацію військовослужбовців Збройних сил РФ.

"Ситуація в зоні проведення АТО залишається напруженою. Тривають переміщення на територію України важкого озброєння і ротація військовослужбовців Збройних сил Російської Федерації. Вчора о 6 ранку з території Росії в напрямку міста Комсомольське Донецької області пройшла колона військової техніки у складі 11 танків, 2 автомобілів "Тигр" і 4 тентованих КамАзів, а також 8 тягачів на гусеничному ходу для транспортування", - сказав на брифінгу в п'ятницю в Києві спікер Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

Він зазначив, що за останні три дні спостерігалося переміщення значної кількості військової техніки через пункт Ізварине.

У складі колон зафіксовано 3 танки, 2 БТРи, 2 установки "Град", 121 вантажний автомобіль КамАЗ, 3 мікроавтобуси, 22 вантажівки "Урал" та інша техніка.

За словами А. Лисенка, частина автомобілів перевозила військових.

У зворотному напрямку на територію Росії повернулися 47 "Уралів", 51 КамАЗ, БТР, БРДМ і 2 "Гради".

"Українська сторона вивчає питання про те, чи є зазначена військова техніка так званим 8-м гуманітарним конвоєм, який був анонсований Росією", - наголосив спікер ІАЦ РНБО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА