11:33 16.12.2014

У РФ заявляють, що українські розробники вже не беруть участі в технічному супроводі російських стратегічних ракет РС-20В

2 хв читати
У РФ заявляють, що українські розробники вже не беруть участі в технічному супроводі російських стратегічних ракет РС-20В

Ракетні війська стратегічного призначення (РВСП) вже не залежать від українських розробників ракет РС-20В "Воєвода" (15П118М, за західною класифікацією SS-18, "Сатана") у питаннях технічного супроводу й продовження термінів служби цих ракет, заявив журналістам у вівторок командувач РВСП генерал-полковник Сергій Каракаєв.

"Конструкторське бюро "Південне" (Дніпропетровськ, Україна) та інші українські підприємства виведені з кооперації промисловості, що забезпечує підтримку ракетного комплексу "Воєвода" в технічній готовності", - заявив С.Каракаєв.

Так він відповів на запитання, чи беруть участь українські фірми, як раніше, в роботі з продовження термінів служби найпотужніших у світі міжконтинентальних балістичних ракет РС-20В.

Командувач повідомив, що українські фірми замінив Державний ракетний центр (ДРЦ) імені академіка В.П.Макєєва (Міас, Челябінська область). Розпорядженням уряду РФ від 16 липня 2014 року ДРЦ Макєєва визначено єдиним виконавцем робіт із продовження термінів експлуатації ракетного комплексу "Воєвода". ДРЦ має багатий досвід розробки, введення в експлуатацію та продовження терміну експлуатації ракетних комплексів з рідинними балістичними ракетами, заявив командувач.

"Ухвалені рішення допоможуть зберегти у складі РВСП комплекс "Воєвода" до 2022 року з урахуванням продовження терміну експлуатації комплексу до 30 років", - повідомив С.Каракаєв.

Він зазначив, що проведений аналіз 27-річного терміну експлуатації комплексу РС-20В свідчить, що показники надійності залишаються стабільними.

"Це підтверджується успішними пусками ракет, технічним станом, наявністю запасів ЗІП, відсутністю ознак критичного зростання потоку відмов елементів комплексу. Таким чином, підтверджується можливість продовження робіт із продовження термінів експлуатації комплексу до 30 років", - зазначив командувач.

Крім того, за його словами, наявна система підтримки технічного стану й надійності ракетних комплексів організована під керівництвом ФДУП "ЦЕНКІ", яке є головною організацією з гарантійного й авторського нагляду за експлуатацією ракетного комплексу "Воєвода".

Ракетний комплекс 15П118М розроблений КБ "Південне" імені Янгеля і серійно виготовлявся на Південному машинобудівному заводі (обидва Дніпропетровськ, Україна). Початковий гарантійний термін експлуатації комплексу, прийнятого на озброєння РВСП в період 1988-1992 років, становив 15 років.

Раніше повідомлялося, що Україна і РФ уклали міжурядову угоду про продовження терміну експлуатації ракетного комплексу 15П118М наприкінці лютого 2006 року. Тривали переговори щодо продовження термінів дії цієї угоди.

Маса міжконтинентальної балістичної ракети РС-20В "Воєвода" становить 211 тонн. Вона здатна нести 10 ядерних бойових блоків по 0,5 мегатонн на відстань до 11 тис. км. Ракета РС-20 оснащена потужним набором засобів подолання систем протиракетної оборони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА