17:58 23.12.2014

Бійці батальйону "Айдар" мають бути покарані за сприяння у викраденні гендиректора "Укрспирту" - заступник голови ДФС

2 хв читати

Бійці батальйону "Айдар" мають бути покарані за сприяння у викраденні гендиректора ДП "Укрспирт" Михайла Лабутіна.

"На сьогодні зібрані всі матеріали, якщо дивитися формально, це викрадення людини, хоча Лабутін каже, що сам домовився з ними (бійцями "Айдара" - ІФ). Як він міг домовитися, якщо йому робили операцію. Це говорить про те, що це була спланована операція провокація", - повідомив перший заступник голови Державної фіскальної служби (ГФС) Володимир Хоменко на брифінгу в Києві у вівторок.

За його словами, міліція відкрила розслідування за фактом викрадення людини, до розслідування буде залучена військова прокуратура.

В. Хоменко зазначив, що у викраденні брали участь військовослужбовці батальйону "Айдар", у ДФС є копії їхніх військових квитків.

"Чому не використовують правові способи вирішення ситуації - ІФ). Я не знаю жодного адвоката М Лабутіна, чому звертаються люди зі зброєю, які мають займатися іншими питаннями, і все це відбувається в центрі Києва", - констатував перший заступник ДФС.

Він уточнив, що місцезнаходження М. Лабутіна залишається невідомим. За інформацією правоохоронних органів, його попередник Олександр Харт перебуває в Криму.

Як повідомлялося, М. Лабутіна звинувачують у розтраті коштів ДП "Укрспирт" на суму понад 200 млн грн, з яких 172,5 млн грн - розтрати грошових коштів держпідприємства, 28,2 млн грн ухилення від сплати податків.

Бійці батальйону "Айдар" 19 грудня вивезли М. Лабутіна з лікарні, де він перебував на стаціонарному лікуванні, в невідомому напрямку під приводом захисту від замаху.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА