17:37 25.12.2014

Відведення артилерії розпочнеться лише після повного припинення вогню, точної дати поки немає - Генштаб

2 хв читати

У Генеральному штабі Збройних сил України заявляють, що позиція української сторони з питання відведення важкого озброєння на лінії зіткнення протиборчих сторін на Донбасі незмінна: цей процес почнеться виключно після всеосяжного припинення вогню.

"Щойно буде виконано перший пункт - повне припинення вогню. Після цього одразу ж перейдемо до відведення важкої техніки. Про конкретні терміни поки що ніхто не говорить", - зазначив в. о. начальника прес-служби Генштабу Збройних сил України Владислав Селезньов у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Він нагадав, що українська сторона вже неодноразово заявляла про готовність перейти до відведення важких видів озброєння і створення 30-кілометрової зони безпеки, що є другим пунктом мінського протоколу.

"Але це відбудеться лише після виконання першого пункту - повного припинення вогню", - наголосив В. Селезньов.

Раніше президент України Петро Порошенко зазначив, що очікує від засідань тристоронньої контактної групи переходу до повного виконання усіма сторонами Мінських домовленостей, в яких, серед іншого, повне припинення вогню і відведення важких озброєнь і звільнення всіх заручників.

Також 24 грудня в МЗС України заявили, що очікують від майбутніх консультацій тристоронньої контактної групи в Мінську (заплановані на 24 і 26 грудня) конкретних результатів щодо виконання Мінських домовленостей.

"Ми розраховуємо, що ці консультації в Мінську дозволять вийти на конкретні результати, щоб всі Мінські домовленості виконувалися", - повідомив спікер МЗС України Євген Перебийніс на брифінгу.

За його словами, українська сторона вважає, що Мінські домовленості мають виконуватися повноцінно і комплексно.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА