12:05 05.01.2015

Олланд розгляне можливість передачі "Містралю" РФ за цілковитого дотримання перемир'я в Україні - міністр

2 хв читати
Олланд розгляне можливість передачі "Містралю" РФ за цілковитого дотримання перемир'я в Україні - міністр

Влада Франції буде готова розглянути можливість передачі вертольотоносця "Містраль" Росії, якщо переконається в цілковитому дотриманні припинення вогню на сході України і в наявності реального плану з політичного врегулювання кризи, заявив глава французького Міноборони Жан-Ів Ле Дріан.

"Треба, щоб у цій частині Європи повною мірою дотримувалися перемир'я. Також потрібна політична дорожня карта. Усе це дасть змогу сподіватися на те, що в майбутньому встановиться спокій", - заявив він на минулому тижні в ефірі радіостанції Europe-1.

"За такого розвитку подій президент Франції розгляне питання про те, чи створено умови (для передачі Росії "Містралю" - ІФ) ", - додав міністр.

Ж.-І Ле Дріан визнав, що в Парижі бачать зусилля з нормалізації ситуації на сході України, проте вважають їх недостатніми. "Я бачу, що зусилля роблять, проте ще є питання", - заявив він.

"Рособоронекспорт" і французька компанія DCNS уклали угоду на будівництво двох вертольотоносців у червні 2011 року. Кормові частини вертольотоносців були побудовані на Балтійському заводі (входить до складу "Об'єднаної суднобудівельної корпорації") в Санкт-Петербурзі. Стикування з головними частинами й остаточна добудова виконується на верфі компанії STX France у Сен-Назері.

Перший десантний корабель "Владивосток" Франція мала передати ще 14 листопада, проте передача не відбулася, і ясності, коли це може статися, як і раніше, немає.

Президент Франції Ф.Олланд говорив, що ухвалив рішення призупинити постачання "Владивостока" через ситуацію в Україні. У свою чергу в Росії заявили, що очікують або кораблів, або повернення грошей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА