13:06 16.01.2015

В аеропорту Донецька триває "гарячий бій"

2 хв читати
В аеропорту Донецька триває "гарячий бій"

Бойовики зранку почали штурм Донецького аеропорту, ситуація там найскладніша з кінця вересня минулого року, заявляє радник президента України Юрій Бірюков.

"Учора до півночі ситуація стабілізувалася, підкріплення, що прийшло увечері, допомогло відновити статус-кво. Але зранку почався щільний штурм, з нашого боку є поранені (про загиблих інформації поки що немає). Штурм ДУЖЕ щільний. Там гарячий бій, і напруга бою і ситуація там - найгірші за весь час, що я знаю (з кінця вересня) ", - написав він у Фейсбук (дані станом на 11.00).

За інформацією Ю.Бірюкова в Генштабі і в штабі АТО минулої учора вночі й тепер тривають наради. "З одного боку - є чітке рішення про тримання ДАП (Донецького аеропорту - ІФ). З іншого - там потрібно наважитися на те, що обговорювали ще два місяці тому", - додав він.

У свою чергу голова інформаційного центру штабу АТО Роман Туровець повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" про те, що станом на 12.00 у Донецькому аеропорту точиться бій, об'єкт під контролем українських військових.

"Від самого ранку бойовики розпочали бойові дії, штурм триває. Наші військові і далі захищають термінал і не планують залишати аеропорт. Ми надаємо їм усебічну підтримку, насамперед, вогневу. Ситуація складна, але стабільна", - сказав Р. Туровец ь.

На брифінгу в п'ятницю в Києві спікер АТО Андрій Лисенко заявив: "Аеропорт наш".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА