17:39 17.01.2015

Втручання Донецької ОДА частково розблокувало постачання вугілля на Вуглегірську ТЕС

2 хв читати
Втручання Донецької ОДА частково розблокувало постачання вугілля на Вуглегірську ТЕС

Донецька облдержадміністрація домоглася відправки на Вуглегірську ТЕС (Донецька обл.) державної енергокомпанії "Центренерго" чотирьох з десяти складів вугілля, затриманих Службою безпеки України спільно з податковими органами.

"Сьогодні зі станції Красний Лиман у напрямку Вуглегірської ТЕС вирушили чотири потяги з вугіллям, однак ще шість складів з пальним для теплоелектростанцій залишаються затриманими", - йдеться в повідомленні ОДА в суботу.

Облдержадміністрація нагадує, що загалом за період з 14 до 17 січня на станції Красний Лиман затримано десять потягів, завантажених вугіллям (деякі металобрухтом), і протягом цих трьох днів жоден склад не було випущено зі станції, і вугілля не було доправлено на ТЕС.

"Питання своєчасного забезпечення теплоелектростанцій паливом перебуває на особистому контролі губернатора Олександра Кіхтенка", - зазначає ОДА.

Дефіцит окремих енергетичних марок вугілля (худі і антрацит) виник в Україні внаслідок конфлікту на Донбасі, де вугілля цих марок переважно видобувалося. У зв'язку з цим країна налагодила імпорт вугілля з РФ і далекого зарубіжжя, але з 21 листопада минулого року до січня поточного року постачання енерговугілля з РФ були припинені. Їх вдалося відновити лише наприкінці року, а також частково налагодити постачання з зони проведення антитерористичної операції.

"Центренерго" експлуатує Вуглегірську, Зміївську (Харківська обл) і Трипільську (Київська обл.) ТЕС сумарною встановленою потужністю 7550 МВт. Державі в особі НАК "Енергетична компанія України" належить 78,3% акцій "Центренерго".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА