09:07 18.01.2015

Авдіївський КХЗ знову під обстрілом: поранено працівників, пошкоджено обладнання, тривають відновлювальні роботи - "Метінвест"

2 хв читати
Авдіївський КХЗ знову під обстрілом: поранено працівників, пошкоджено обладнання, тривають відновлювальні роботи - "Метінвест"

Авдіївський коксохімічний завод (АКХЗ, Донецька обл.), що входить до групи "Метінвест", у суботу 17 січня в черговий раз зазнав масованого артилерійському обстрілу, у результаті чого дістали поранень троє співробітників, а також постраждало основне обладнання підприємства.

Як повідомляється в прес-релізі компанії в суботу, снаряди розірвалися на території коксового цеху (КЦ) №1, цеху уловлювання №1, цеху вуглепідготовки №1, завдано ушкоджень установці сухого гасіння коксу №1 та цеху сіркоочищення №1.

При цьому наголошується, що пошкодження газозбірника в КЦ призвело до загрози потужного вибуху. В екстреному порядку зупинено відкачування коксового газу та припинено видача коксу з батарей.

Троє робітників цеху уловлювання №1 та цеху вуглепідготовки №1 дістали поранень легкого і середнього ступеня тяжкості. Першу допомогу постраждалим надали співробітники заводської медсанчастини, потім усіх поранених було доправлено до міської лікарні. Наразі госпіталізовано двох працівників, один на амбулаторному лікуванні. Загрози для життя немає, констатується в прес-релізі.

У терміновому порядку на заводі проводять ремонтні роботи. Обстріл заводу і міста не припиняється.

"Останнім часом Авдіївський коксохім мав проблеми зі стабільним електропостачанням - працювали на одному високовольтному введенні з необхідних чотирьох, використовуючи потужні генератори. У разі повного знеструмлення заводу ми готові до екстреної консервації коксових батарей. Зараз у терміновому порядку заводчани виконують ремонтні роботи. Сьогодні очікуємо відновлення виробничого циклу і випуску основної продукції", - сказав генеральний директор АКХЗ Муса Магомедов, якого цитує прес-служба.

Як повідомлялося, Авдіївський КХЗ постійно зазнає артилерійських і мінометних обстрілів з липня минулого року. Зокрема, вранці 15 січня відбувся черговий масований обстріл Авдіївки, у результаті чого снаряд розірвався на території заводу і постраждали двоє співробітників підприємства.

У ніч на 29 листопада 2014 року внаслідок чергового обстрілу також постраждав співробітник підприємства.

11 січня поточного року завод знову обстріляли. Снарядами пошкоджено устаткування цеху сіркоочищення №1 і заводської теплотраси. Значно пошкоджено електрокабельні мережі підприємства.

12 січня Авдіївка також була обстріляна і завод опинився на межі зупинки через пошкодження двох високовольтних ліній електропередач, що живлять підприємство.

Загалом з липня 2014 року на території підприємства розірвалося понад 110 снарядів. За останні кілька днів на АКХЗ впали понад 35 артилерійських і мінометних снарядів. Кілька разів підприємство було повністю знеструмлено. Найбільше пошкодження завдано залізничному, смолоперегонному, пекококсовому цехам, спеціалізованому цеху з ремонту коксового обладнання.

Авдіївський КХЗ - найбільше в Європі коксохімічне підприємство. Входить до групи "Метінвест", основними акціонерами якої є ЗАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк) (71,24%) і група компаній "Смарт-холдинг" (23,76%).

ТОВ "Метінвест Холдинг" - управляюча компанія групи "Метінвест".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА