13:10 19.01.2015

"Укрзалізниця" скасує шість поїздів, низка інших змінить періодичність курсування

3 хв читати
"Укрзалізниця" скасує шість поїздів, низка інших змінить періодичність курсування

Державна адміністрація залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") для оптимізації витрат у пасажирському секторі скасує шість пар поїздів, але на їхніх маршрутах забезпечуватимуться альтернативні перевезення іншими поїздами далекого прямування, а також регіональними і приміськими поїздами.

Як повідомила прес-служба "Укрзалізниці", скасовуються такі поїзди: № 144/90 - 89/143 Кривий Ріг/Дніпропетровськ - Новоолексіївка, з Кривого Рогу та Дніпропетровська з 19 січня, з Новоолексіївки з 20 січня; № 28/27 Київ - Новоолексіївка, з Києва з 19 січня, з Новоолексіївки з 20 січня; № 259/260 Миколаїв - Львів, з Миколаєва з 19 січня, зі Львова з 20 січня; № 231/232 Дніпропетровськ - Івано-Франківськ, з Дніпропетровська з 21 січня, з Івано-Франківська з 22 січня.

Також будуть скасовані поїзди: № 609/610 Харків - Лисичанськ, з Харкова і Лисичанська з 1 лютого; № 749/750 Київ - Тернопіль із Києва з 1 лютого, з Тернополя з 2 лютого.

"Укрзалізниця" зменшує витрати в секторі пасажирських перевезень дальнього сполучення. За 2014 рік збитки від перевезень у цьому сегменті збільшилися порівняно з 2013 роком майже на 1 млрд грн і досягли 4,2 млрд грн. На організацію перевезень пасажирів "Укрзалізниця" спрямовує доходи від вантажних перевезень, але ситуація в цьому сегменті теж значно погіршилася, адже в минулому році перевезено на 12,1% менше вантажів порівняно з 2013 роком", - йдеться в повідомленні.

Крім того, аналіз пасажиропотоку також свідчить про зменшення користувачів залізничним транспортом. Так, у 2014 році перевезено у дальньому сполученні 81,5 млн пасажирів, що на 33,2% менше, ніж у 2013 році, коли було перевезено 122 млн пасажирів. При цьому збільшується вартість паливно-мастильних матеріалів, електроенергії, елементів будови колії тощо.

"В умовах обмежених фінансових ресурсів "Укрзалізниця" змушена переглянути розміри руху, зокрема змінити періодичність курсування поїздів, скасувати малонаселені і збиткові поїзди", - зазначає адміністрація.

Так, починаючи з другої половини січня, зміниться періодичність курсування чотирьох пар поїздів: № 310/309 Одеса - Херсон, з Одеси і Херсона з 19 січня раз на чотири дні непарними числами (замість через день); № 137/138 Черкаси - Одеса, з Черкас з 31 січня і далі з 3 лютого непарними числами один раз на чотири дні, з Одеси з 1 лютого і далі з 4 лютого парними числами один раз на чотири дні (замість щоденно); № 132/131 Хмельницький - Херсон, Хмельницького з 1 лютого раз на чотири дні непарними, з Херсона з 2 лютого так само, але парними числами (замість через день); № 397/398 Черкаси - Львів, Черкас з 1 лютого непарними один раз на чотири дні, зі Львова з 2 лютого парними раз на чотири дні (замість щоденно).

Крім того, через день курсуватимуть дві пари поїздів одеського напрямку, які раніше курсували щодня: № 148/147 Одеса - Київ із Одеси з 1 лютого через день непарними числами, з Києва з 2 лютого парними через день (замість щоденно); № 108/107 Одеса - Ужгород із Одеси з 2 лютого через день парними, з Ужгорода з 3 лютого через день непарними числами (замість щоденно).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА