17:18 19.01.2015

Розгляд апеляційної скарги на рішення про поновлення на роботі люстрованого харківського прокурора перенесено на 2 лютого

3 хв читати

Розгляд апеляційної скарги прокуратури і Міністерства юстиції України на рішення Харківського окружного адміністративного суду про поновлення в органах прокуратури Володимира Суходубова, звільненого за законом "Про очищення влади", перенесено на 2 лютого.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", В. Суходубов та його адвокат до суд у не з'явилися і просили відкласти розгляд справи. Однак колегія суддів їхнє клопотання не задовольнила. Водночас суд ініціював розгляд питання про залучення як третьої особи у справі прокурора Харківської області Юрія Данильченка та, незважаючи на заперечення представників Мін'юсту, ухвалив позитивне рішення.

"Колегія суддів визначила залучити до участі у справі як третю особу прокурора Харківської області", - йдеться в постанові суду.

У зв'язку з цим у судовому засіданні оголошено перерву до 2 лютого.

Люди, присутні в залі суду, зустріли це рішення вигуками "Ганьба!" і "Люстрація!".

"Сьогодні закінчилися строки розгляду цієї справи. І жодна зі сторін не подала заяву на продовження термінів. Коли судді ухвалили рішення, вони припустилися двох помил ок. По-перше, вони жодним чином не обґрунтували, коли залучили керівника прокуратури, який підписав наказ, яким чином це рішення вплине саме на його права і обов'язки. По-друге, вони фактично сказали, що (в розгляді позовів щодо оскарження - ІФ) будь-яких наказів про звільнення керівник, незалежно від законного представника, повинен сам особисто брати участь", - сказала журналістам після засідання суду директор департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції Тетяна Козаченко.

У свою чергу, група народних депутатів, що вважає відновлення В. Суходубова незаконним, і приїхала до Харкова, щоб бути присутнім на судовому засіданні в апеляційному суді, пообіцяла приїхати на суд 2 лютого.

"Те, що суд не ухвалив жодного рішення - на совісті цих суддів. Якщо вони думають, що ми поїдемо і забудемо, такого не буде. Треба буде зустрітися з нами 2 лютого - приїдемо 2 лютого. Треба буде виграти у Верховному С уді - виграємо у Верховному С уді", - сказав народний депутат Єгор Соболєв (фракція "Об'єднання "Самопоміч").

Як повідомлялося, з органів прокуратури Харківської області з підстав, передбачених законом "Про очищення влади", були звільнені шестеро осіб, зокрема В. Суходубов.

На момент звільнення він обіймав посаду начальника відділу роботи з кадрами. Раніше був першим заступником прокурора Харківської області.

Харківський окружний адміністративний суд визнав протиправним наказ про звільнення начальника відділу роботи з кадрами прокуратури Харківської області В. Суходубова. Резолютивн у частин у рішення бул о оголошен о 24 листопада 2014 року.

"Відновити Суходубова Володимира Сергійовича в органах прокуратури Харківської області і на посаді начальника відділу роботи з кадрами прокуратури Харківської області... Постанова в частині поновлення Суходубова Володимира Сергійовича підлягає негайному виконанню", - йдеться у резолютивній частині постанови суду, копію якого має агентство "Інтерфакс-Україна".

Суд також зобов'язав прокуратуру Харківської області відшкодувати В. Суходубову середній заробіток за час вимушеного прогулу з 23 жовтня д о 24 листопада 2014 року.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

Ми побачили зрушення в питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль

У Дніпрі суботу оголошено днем жалоби за загиблими

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА