17:09 20.01.2015

Отруєння водою у Бортничах стало наслідком знищення системи екологічного нагляду в Україні

2 хв читати
Отруєння водою у Бортничах стало наслідком знищення системи екологічного нагляду в Україні

Інциденти, подібні до того, що стався в мікрорайоні Бортничі на південному сході Києва, де жителі отруїлися водопровідною водою, можуть статися в усій країні з огляду на те, що система екологічного нагляду в Україні була зруйнована, вважає директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко.

Він нагадав, що було введено заборону на перевірки, зокрема й екологічних інспекцій, а органи Державного екологічного контролю були знищені. "Якби органи санітарної станції... приїхали в мікрорайон Бортничі, вони б виявили, що вода неякісна та закрили б об'єкт. Цього не сталося", - пояснив В.Борейко.

Він нагадав, що Екологічну прокуратуру було закрито, а людей, які знають екологічне законодавство, було звільнено, у зв'язку з чим Україна опинилася на межі екологічної катастрофи. "І те, що нині сталося у Бортничах, я прогнозую, що воно відбуватиметься у всій країні", - наголосив В.Борейко.

Як раніше повідомлялося, на вечір 15 січня 128 жителів Бортничів, зокрема 104 дитини, звернулися по меддопомогою у зв'язку з гострою кишковою інфекцією після вживання неякісної води.

За даними Головного управління санітарно-епідеміологічної служби (СЕС), у водопровід потрапила кишкова інфекція. За результатами попереднього розслідування, спалах інфекційного захворювання стався через забруднення води в локальному водопроводі у Бортничах. Водопостачання одразу ж було припинено і розпочалася дезінфекція локального водопроводу.

За фактом службової недбалості посадових осіб ПАТ АК "Київводоканал" слідчий відділ райуправління міліції відкрив провадження за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова УІНП про народні меморіали на майдані Незалежності та біля стіни Свято-Михайлівського монастиря: Потрібно запропонувати якісну альтернативу

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

Голова УІНП вважає за необхідне обмежити запровадження нових пам'ятних дат до закінчення російсько-української війни

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА